Η Ιωάννα Παλιοσπύρου συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα με τη δύναμη ψυχής που επέδειξε την Τετάρτη όταν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, στην έναρξη της δίκης για την επίθεση με το βιτριόλι. Η κίνησή της αυτή ήρθε σε αντίθεση με τα όσα επέλεξε να κάνει η δράστρια, η οποία προτίμησε να μείνει κρυμμένη στο κελί της και να παρακολουθεί την Ιωάννα από την τηλεόραση.

Η Ιωάννα εμφανίστηκε φορώντας μια προστατευτική μάσκα προσώπου, η οποία χρησιμοποιείται συνήθως στους ασθενείς με εγκαύματα, όταν το δέρμα τους αρχίζει να επουλώνεται.

Πηγή εικόνας: Alpha

Τι είναι η μάσκα

Η γυναίκα που βρίσκεται πίσω από την εν λόγω μάσκα, μίλησε στον Alpha κι εξήγησε -μεταξύ άλλων- πως κατασκευάζεται.

«Είναι μία διπλή μάσκα, ένα φύλλο σιλικόνης εσωτερικά που έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα. Από πάνω μπαίνει ένα θερμοπλαστικό υλικό, το οποίο ασκεί μεγαλύτερη πίεση έτσι ώστε να έχουμε μία μείωση, μία επούλωση και μία εξομάλυνση των μετατραυματικών ρικνωτικών και υπετροφικών μεταγκαυματικών ουλών. Αυτός είναι ο ρόλος της» είπε η κ. Μαρία Νικολάου.

«Είναι μία τρισδιάστατη αποτύπωση του προσωπείου της Ιωάννας. Από εκεί και πέρα γίνεται σε ένα λογισμικό πρόγραμμα μία τροποποίηση κάποιων πιέσεων σε συγκεκριμένα σημεία και μετά όταν γίνει η αποτύπωση μπαίνει σε ένα λογισμικό πρόγραμμα ένα εφταξονικό ρομπότ» συμπλήρωσε.

«Στη συνέχεια επεμβαίνουμε με το ειδικό τμήμα σιλικόνης και μετά βάζουμε το δερμοπλαστικό για την τέλεια πίεση» κατέληξε αναφερόμενη στον τρόπο κατασκευής του προσωπείου.

Δείτε όσα είπε

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΡωσία – Διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου
Επόμενο άρθροΔιαδικτυακή δημοπρασία πολλών αστέρων: Από Βίνσεντ Βαν Γκογκ μέχρι Beatles