Εφιάλτης στη Μύκονο για επιχειρηματία που βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν άγνωστο, να τον χτυπά βάναυσα με λοστό, την ώρα που έφευγε από το ξενοδοχείο που διατηρεί στο νησί.
Από τη μία στιγμή στην άλλη βρέθηκε αιμόφυρτος στην άσφαλτο να παλεύει για τη ζωή του.

Τις δραματικές στιγμές που έζησε περιέγραψε ο ίδιος από τη Μύκονο μιλώντας στο Mega.

«Με χτύπησαν καθώς έφευγα από τη δουλειά μου και πήγαινα σε ένα κατάστημα να αγοράσω κάποια πράγματα. Σε μία ανηφόρα στην περιοχή Καλών Τεχνών, σε έναν παράδρομο δηλαδή από τον κεντρικό εκεί πέρα που φεύγουν τα αυτοκίνητα και επειδή είχε κάποια κίνηση σκέφτηκα να πάω από τον παράδρομο πάνω. Ξαφνικά εκεί πέρα όπως ανέβαινα σε απότομη ανηφόρα άκουσα ένα τρακάρισμα από πίσω, δηλαδή κάποιος με είχε χτυπήσει, κοιτάω λίγο πιο πάνω, σταμάτησα να βγω για να δω τι γίνεται ας πούμε» αποκαλύπτει το θύμα, Θοδωρής Κουσαθανάς.

Το τρακάρισμα όπως φάνηκε στη συνέχεια δεν ήταν καθόλου τυχαίο. Ο ξενοδόχος βγήκε από το αυτοκίνητό του να δει τι έγινε και σύντομα βρέθηκε να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

«Βγαίνοντας έξω στο ισιωματάκι εκεί πέρα βγήκε ένας από ένα αυτοκίνητο από πίσω, με απείλησε για τη ζωή μου, τον ρώτησα καταρχάς τι έγινε και αυτά και με το που του είπα αυτό βγαίνει έξω με γάντια και με έναν λοστό, τον ανοίγει τον λοστό μπροστά μου, με απείλησε για τη ζωή μου: «Θα σε σκοτώσω, τι έκανες» και όλα αυτά και άρχισε και με βάραγε στο κεφάλι μου. Εκείνη τη στιγμή είδα τον θάνατο μπροστά μου. Ήρθε κάποιος να με σκοτώσει. Καταλάβατε; Δηλαδή με χτυπούσε μα μανία, ήθελε να με σκοτώσει αυτός ο άνθρωπος» περιγράφει ο ίδιος.

«Ήταν εκτελεστής»

Τα χτυπήματα στο κεφάλι με τον λοστό απανωτά. Το μόνο που μπορούσε εκείνες τις στιγμές να σκεφτεί ο ξενοδόχος ήταν πώς θα γλιτώσει από τη δολοφονική μανία του αγνώστου.

«Προσπάθησα να βρω δυνάμεις να συρθώ κάτω, τα χέρια μου, τα πόδια μου, έχει φύγει το δέρμα από πάνω. Σερνόμουν κάτω στο έδαφος, δεν μπορούσα να προχωρήσω δηλαδή και αυτός με χτυπούσε από πάνω. Σαφώς ήταν κάποιος που ερχόταν να με χτυπήσει, δεν ήταν κάτι το οποίο ήταν τυχαίο γεγονός. Δηλαδή ο άνθρωπος βγήκε για να με σκοτώσει, ήταν εκτελεστής. Ο τρόπος που με προσέγγισε και ο τρόπος που μου μίλησε… εγώ εκείνη τη στιγμή είδα τον θάνατο μπροστά μου, οπότε λέω: «Εδώ θα πεθάνεις» δηλώνει.

Τελικά περαστικοί που είδαν την επίθεση, πλησίασαν προς το μέρος τους κι έτσι ο δράστης απομακρύνθηκε.

«Εν τω μεταξύ εγώ αιμόφυρτος μετά βρήκα τη δύναμη να μπω μέσα στο αυτοκίνητο και να κατέβω κάτω στο ξενοδοχείο μας και να πάω στο σπίτι των γονιών μου για τις πρώτες βοήθειες. Το κεφάλι μου ήταν γεμάτο αίματα, έτσι; Το αυτοκίνητο μου ήταν γεμάτο αίματα, όλα τα ρούχα μου γεμάτα αίματα» αναφέρει το θύμα.

Τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την επίθεση;

«Εγώ δεν έχω καμία σχέση. Στο ξενοδοχείο μας δουλεύουμε, δηλαδή είμαι ένας άνθρωπος εργατικός, δεν έχω καμία σχέση με αυτά τα πράγματα. Απλά τώρα τελευταία έχουμε κάποια ας πούμε δικαστική διαμάχη με μία επιχείρηση που είναι κοντά στο ξενοδοχείο μας, αυτά» λέει.

Ο επιχειρηματίας της Μυκόνου νοσηλεύτηκε, ενώ από τα χτυπήματα στο κεφάλι χρειάστηκε να κάνει 14 ράμματα. Οι Αρχές από την άλλη προσπαθούν να φτάσουν στα ίχνη των δραστών.

Ο πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών Χώρας Μυκόνου, Ηρακλής Ζησιμόπουλος μίλησε σχετικά με το περιστατικό στο LIVE NEWS.

«Πρέπει να δηλώσουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους έμπειρους ερευνητές της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης της Μυκόνου, οι οποίοι θα εξιχνιάσουν την υπόθεση και θα φέρουν τον δράστη ενώπιον της Δικαιοσύνης» δήλωσε ο κ. Ζησιμόπουλος.

Επισήμανε πως καλό είναι να μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα σε υποθέσεις που δεν γνωρίζουμε τον δράστη.

«Δεν νομίζω πως το αίσθημα ασφάλειας στη Μύκονο έχει επηρεαστεί. Ίσα, ίσα θα έλεγα, τα τελευταία 2 χρόνια χάρη στην ύπαρξη αστυνομικής υποδιεύθυνσης, η αστυνόμευση στο νησί έχει βελτιωθεί σημαντικά» συμπλήρωσε.

Τέλος, τόνισε πως στο νησί γίνονται μόνιμα έλεγχοι για κυκλώματα εκβιαστών σε μαγαζιά και ξενοδοχεία.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜυλοπόταμος: Στον εισαγγελέα ο 44χρονος για τη δολοφονία του 22χρονου
Επόμενο άρθροΤο μεσημέρι της Τρίτης η πρεμιέρα του Τσιτσιπά στο τουρνουά του Χάλε