Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν την Τρίτη όταν όλμοι έπληξαν την κύρια βάση του ΟΗΕ στη Μογκαντίσου, την πρωτεύουσα της Σομαλίας, γνωστοποίησε ο Οργανισμός.

 

Όπως εξήγησε σε ανακοίνωση Τύπου, «επτά όλμοι έπληξαν το απόγευμα» τη βάση, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν «δύο μέλη του προσωπικού του ΟΗΕ» και ακόμη ένας άνθρωπος. Δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή κάποιου από τους τραυματίες, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

 

Η ισλαμιστική οργάνωση Σεμπάμπ, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Η Σεμπάμπ πολεμά για να ανατρέψει τη σομαλική κυβέρνηση, που υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

 

Τέτοιες επιθέσεις γίνονταν στο παρελθόν σχεδόν καθημερινά στην πρωτεύουσα, αλλά είναι λιγότερο συχνές αφότου οι ισλαμιστές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το 2011 τις θέσεις που κατείχαν στη Μογκαντίσου.

 

Ωστόσο η Σεμπάμπ ελέγχει πάντα πολλές περιοχές στις επαρχίες κι εξαπολύει, κατά τα φαινόμενα με ευκολία, επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών στόχων, στρατιωτικών στόχων, καθώς και αμάχων, στην πρωτεύουσα και άλλες πόλεις της Σομαλίας.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚανείς δεν σας φοβάται πια
Επόμενο άρθροΝέα προγράμματα απασχόλησης για την ανάσχεση του brain drain