Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι και θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα σε τοπικό επίπεδο, όπου χρειαστεί, αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα του κορονοϊού τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν εννέα νέα κρούσματα κατεγράφησαν ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 3.058. 183 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους.

Στο μικροσκόπιο των υγειονομικών αρχών έχουν τεθεί τέσσερις Δήμοι στην Ξάνθη, καθώς εμφανίζουν μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο. Στους 3.013 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα, ανιχνεύθηκαν 30 κρούσματα, τα οποία ήταν όλα ασυμπτωματικά.

Συναγερμός έχει σημάνει και στη Λαμία, όπου θετικοι βρέθηκαν στον κορονοϊό τα τέσσερα μέλη οικογένειας που διέμενε στη γειτονιά των ηλικιωμένων που είχαν διαγνωσθεί θετικοί τις προηγούμενες ημέρες. Πρόκειται για ένα βρέφος δύο μηνών, ένα αγοράκι και οι γονείς τους, ενώ το πέμπτο μέλος της οικογένειας, ένα κοριτσάκι, βγηκε στους ελέγχους αρνητικό, με τους ειδικούς να εκφράζουν ανησυχία ότι στα επόμενα τεστ μπορεί να βγει θετικό. Έχει ήδη ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών τους, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό τα παιδιά της οικογένειας δεν πήγαιναν στο σχολείο λόγω του μωρού.

Σημειώνεται ότι ο 85χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας, καθώς υποφέρει και από υποκείμενα νοσήματα. Στη ΜΕΘ του ίδιου νοσοκομείου και η κόρη του, ενώ η σύζυγος και ο 28χρονος εγγονός είναι σε θάλαμο αρνητικής πίεσης  μαζί με άλλα 7 άτομα από την ευρύτερη περιοχή. Στην Αταλάντη, όπου βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες, έχουν ληφθεί δείγματα από 19 άτομα, από τις επαφές του με φίλους και συγγενείς.

Επίσης, θετική στον κορονοϊό βρέθηκε φοιτήτρια που σπουδάζει στην Μ. Βρετανία και ήρθε οδικώς από το Λονδίνο στη Θεσσαλονίκη. Η κοπέλα εμφανίζει ήπια συμπτώματα και είναι σε καραντίνα στο σπίτι της.

Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε με φίλους της με αφορμή την επιστροφή της και πλέον ιχνηλατούνται όλες οι επαφές της. Ήδη έχουν ληφθεί δείγματα και τα πρώτα επτά εξ αυτών έχουν βγει αρνητικά. Αναμένονται τα αποτελέσματα από τα υπόλοιπα.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και συνιστούν αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Τα κρούσματα είναι προειδοποιήσεις ότι ο ιός κυκλοφορεί και δεν έχουμε τελειώσει μαζί του. Παραμένει ανάμεσά μας και πρέπει να λαμβάνουμε μέτρα όσο μπορούμε. Οσον αφορά στα εισαγόμενα κρούσματα, είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, δεν μπορούμε να μείνουμε απομονωμένοι σαν χώρα. Η διαχείριση του τουρισμού είναι μια δύσκολη εξίσωση και είναι ευρύτερο ζήτημα που αφορά όλες τις χώρες. Το καλοκαίρι είναι μπροστά βλέποντας και εκτιμώντας την κατάσταση θα ληφθούν στην πορεία και τα ανάλογα μέτρα, είπε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Δάϊκος, ομότιμος καθηγητής παθολογίας λοιμώξεων ΕΚΠΑ.

Εν τω μεταξύ, οι έλεγχοι συνεχίζονται για την τήρηση των μέτρων στην αγορά. Από την περασμένη Παρασκευή διενεργήθηκαν 259 έλεγχοι σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, καταγράφηκαν 54 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα, ύψους περίπου 25.000 ευρώ.

Πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕίναι αξιόπιστα τα τεστ αντισωμάτων για τον SARS-CoV-2 και σε ποιο βαθμό;  
Επόμενο άρθροΣτ. Πέτσας: Δεν χρειάζεται καθολικό lockdown αλλά περιορισμός κινήσεων-Η χθεσινή συμφωνία για ΑΟΖ πρόκριμα για άλλες (video)