Σε επαγρύπνηση και πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα παραμένει η Ελλάδα, όσο βρίσκεται σε ισχύ η παράνομη τουρκική NAVTEX, διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί τετελεσμένα όσον αφορά τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Την ίδια ώρα, δεμένο στην Αττάλεια παραμένει το Ορούτς Ρέις, ενώ αποχώρησε ο κύριος όγκος των τουρκικών πολεμικών πλοίων από το Αιγαίο, διαψεύδοντας την τουρκική προπαγάνδα ότι ξεκίνησαν οι σεισμικές έρευνες. Νέες προκλητικές δηλώσεις από την κυβέρνηση της Τουρκίας, δια στόματος Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Έμμεσο αλλά σαφές μήνυμα στην Τουρκία για την Αγία Σοφία έστειλε ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να αντλούμε τα σωστά διδάγματα από την Ιστορία.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζοντας την ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας για την τουρκική προκλητικότητα, πρόκειται να έχει συνάντηση στις 11 το πρωί με την Ισπανίδα υπουργό Εξωτερικών Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια, η οποία επισκέφθηκε χθες την Άγκυρα και είχε συνομιλίες με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Η Ισπανίδα υπουργός σε κοινές δηλώσεις με τον κ. Τσαβούσογλου υπογράμμισε την ανάγκη να διατηρηθεί ο μουσειακός χαρακτήρας της Αγιάς Σοφιάς, ενώ από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός υποστήριξε ότι η βεβήλωση της Αγιάς Σοφιάς και η μετατροπή της σε τζαμί αποτελεί ζήτημα κυριαρχίας της Τουρκίας και επιτέθηκε ξανά στην Ελλάδα. «Ο Κεμάλ Ατατούρκ και όλοι μας σεβαστήκαμε την ελληνική σημαία ακόμη κι όταν πετάξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα. Τέτοιο έθνος είμαστε. Αυτοί κάνουν ό,τι τους ταιριάζει», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σχετική είδηση: Πέφτουν οι τόνοι στο Αιγαίο – Παραμένει η επαγρύπνηση (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠρόβλεψη-σοκ και πρωτογενές έλλειμμα άνω του 4% εφέτος
Επόμενο άρθροΗ Suelyn Medeiros σε πόζες που κολάζουν