Οι πέντε μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες των ΗΠΑ εκμεταλλεύτηκαν τη φορολογική μεταρρύθμιση του Αμερικανού προέδρου Τραμπ και δαπάνησαν πάνω από 115 δισ. δολάρια τα πρώτα τρία τρίμηνα του έτους για την επαναγορά δικών τους μετοχών.

 

Οι επαναγορές μετοχών από τις Apple, Alphabet, Cisco, Microsoft και Oracle, μετά τη φορολογική μεταρρύθμιση που τέθηκε σε ισχύ στο τέλος του 2017, είναι σχεδόν διπλάσιες από ότι την περσινή χρονιά.

 

Οι εταιρείες αύξησαν επίσης τις κεφαλαιακές επενδύσεις τους κατά 42% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρονιάς, σύμφωνα με υπολογισμούς των Financial Times.

 

H Apple, η οποία διαθέτει το μεγαλύτερο απόθεμα ρευστού, βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, όταν ανακοίνωσε λίγο μετά τη φορολογική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Τραμπ ότι θα συνεισφέρει άμεσα στην αμερικανική οικονομία 350 δισ. δολάρια την επόμενη πενταετία.

 

Από τότε, έχει αυξήσει τις κεφαλαιακές δαπάνες στα 14,5 δισ. δολάρια, μια άνοδος 14% σε σχέση με πέρυσι.

 

Αλλά οι δαπάνες για επαναγορές μετοχών έχουν εκτιναχθεί στα 62,6 δισ. δολάρια τους πρώτους εννιά μήνες του έτους, ποσό τριπλάσιο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕΔΕ για την επίθεση σε αστυνομικούς στο Πρωτοδικείο
Επόμενο άρθροΣχέδιο δράσης σε περίπτωση μη συμφωνίας για το Brexit