Επαναλειτουργεί άμεσα το Καρδιοχειρουργικό Κέντρο του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» το οποίο κατά τη διάρκεια της πανδημίας είχε μετατραπεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID-19. Μετά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Παίδων, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε πως «η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του γειτονικού παιδιατρικού νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» θα μετατραπεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid-19, προκειμένου να νοσηλευτούν εκεί, αν χρειαστεί, παιδιά με κορονοϊό».

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία», μπορεί πλέον να επαναλειτουργήσει άμεσα» τόνισε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε ότι «Τα αντίθετα σενάρια που διακινήθηκαν αυτό το διάστημα, ήταν fake news, που δυστυχώς αναστάτωσαν και επιβάρυναν περισσότερο τις οικογένειες που αγωνιούν».

Επεσήμανε δε, ότι «κατά τη διάρκεια των εργασιών ανακαίνισης μέσω δωρεάς, όσο και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της κλινικής στο πλαίσιο της πανδημίας ως ΜΕΘ Covid-19 για τα περιστατικά νεογνών, παιδιών και εφήβων, κανένα παιδί για κανέναν λόγο δεν έμεινε χωρίς νοσηλεία από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Όλα τα τακτικά και έκτακτα Καρδιοχειρουργικά περιστατικά του Νοσοκομείου, αντιμετωπίστηκαν από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΩΚΚ), πρωτοπόρο στην αντιμετώπιση καρδιοπαθειών, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους γονείς των παιδιών».

Τέλος, είπε ότι «με βασικό γνώμονα τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Νοσοκομείου «Π.&Α. Κυριακού», θα μετατραπεί άμεσα σε ΜΕΘ Covid-19 δυναμικότητας πέντε (5) κλινών, και για τα δύο Νοσοκομεία, ώστε να συνεχιστεί ομαλά η νοσηλεία πιθανών μελλοντικών περιστατικών Covid-19″.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΧρηματιστήριο Αθηνών: Με τον φόβο βγάζουν κέρδη
Επόμενο άρθρο«Λύστε αλλού τα… ψυχολογικά σας»