Το μεσημέρι ο Υπουργός Υγείας και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα ανακοινώσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν για τα νησιά, καθώς από τη Δευτέρα η χώρα μας θα δέχεται τουρίστες από 29 χώρες. Ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει η κυβέρνηση στο άνοιγμα της χώρας και την αποφυγή μετάδοσης του ιού, είναι το γεγονός πως αύριο ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Σαντορίνη όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη σε ξένα μέσα ενημέρωσης, εγκαινιάζοντας στην ουσία με τον τρόπο αυτό την έναρξη της τουριστικής περιόδου στη χώρα.

Η προστασία της δημόσιας υγείας παραμένει βασική προτεραιότητα, επανέλαβε στο οικονομικό Forum των Δελφών. Δήλωσε υπερήφανος για τον τρόπο που αντέδρασαν οι Έλληνες στην πανδημία και πρόσθεσε ότι η επόμενη μεγάλη πρόκληση είναι ο τουρισμός και ο τρόπος με τον οποίο θα «ανοίξει» η χώρα, διαφυλάσσοντας τουρίστες και κατοίκους.

Συνομιλώντας με τον καθηγητή ιστορίας του Πανεπιστημίου Stanford, Νάιαλ Φέργκιουσον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε περήφανος για τον τρόπο που αντέδρασαν οι Έλληνες στην πανδημία και πρόσθεσε ότι η επόμενη μεγάλη πρόκληση είναι ο τουρισμός και ο τρόπος με τον οποίο θα «ανοίξει» η χώρα, διαφυλάσσοντας και τους τουρίστες και τους Έλληνες.

Στις 4 το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναμένεται να ανακοινώσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο που θα παρουσιάσει ο υπουργός Υγείας θα βασίζεται σε τρεις άξονες στην ενίσχυση των δομών υγείας που ήδη έχει ολοκληρωθεί, στις αεροδιακομιδές, αλλά και στον έλεγχο μέσω τεστ που θα γίνονται. Είναι ενδεικτικό πως θα μπορούν να γίνουν έως 8 χιλιάδες τεστ την ημέρα σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα που υπήρχε η δυνατότητα για 4 χιλιάδες.

«Σκοπός λοιπόν είναι να καλύπτουμε ένα μεγάλο εύρος των ανθρώπων που μας επισκέπτονται, ώστε να έχουμε έγκαιρα προειδοποίηση, προκειμένου να ελέγξουμε την κατάσταση» δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο στόχαστρο του Ερντογάν
Επόμενο άρθροΧοακίν Αλμούνια στην ΕΡΤ: Κρίσιμη για το μέλλον της ΕΕ η συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης (video)