Παρουσιάσεις και σειρά επαφών με υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών, κινηματογραφικών στούντιο και επαγγελματιών της τηλεοπτικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας, πραγματοποίησε κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ (Λος Άντζελες) και το Μεξικό ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ, Πάνος Κουάνης, υλοποιώντας «τη στρατηγική του ΕΚΟΜΕ AE για την προώθηση των σύγχρονων και ανταγωνιστικών επενδυτικών κινήτρων που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα στην οπτικοακουστική παραγωγή».

 

Το πρώτο σκέλος των επαφών του κ. Κουάνη ξεκίνησε με την κεντρική παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Motion Picture Association of America (MPAA), της ένωσης των μεγαλύτερων στούντιο παραγωγής των ΗΠΑ, μέλη της οποίας είναι οι εταιρείες NBCUniversal, CBS-Paramount, Disney, 20th Century Fox, Warner Brothers, Sony Pictures, καθώς και το Netflix, που έγινε μέλος της MPAA στις αρχές Μαρτίου.

 

Κατά τη διάρκεια της κεντρικής παρουσίασης αναλύθηκαν οι βασικοί άξονες των επενδυτικών κινήτρων, τα τεχνικά χαρακτηριστικά της εκτέλεσης παραγωγών στην Ελλάδα, αλλά και τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έναντι των υπολοίπων χωρών για την υλοποίηση έργων μεγάλου προϋπολογισμού (άνω των 100 εκατ. δολαρίων).

 

Εξάλλου, οι επιμέρους στοχευμένες επαφές και συναντήσεις του κ. Κουάνη με τα στελέχη των κινηματογραφικών στούντιο, που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Λος Άντζελες, είχαν ως αποτέλεσμα να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η δυναμική της παρουσίασης των ελληνικών επενδυτικών κινήτρων, καθώς δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν συγκεκριμένες προτάσεις για γυρίσματα στην Ελλάδα.

 

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ, οι εταιρείες Walt Disney, NBCUniversal και Netflix επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για γυρίσματα τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών τους στην Ελλάδα στο προσεχές διάστημα.

 

Επίσης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ ΑΕ, ως προσκεκλημένος του 34ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Γκουανταλαχάρα, του μεγαλύτερου κινηματογραφικού φεστιβάλ στη Λατινική Αμερική, πραγματοποίησε παρουσίαση του ελληνικού προγράμματος επενδυτικών κινήτρων στο κοινό του Φεστιβάλ, σε παραγωγούς, κινηματογραφιστές και ΜΜΕ. Την παρουσίασή του προλόγισε ο ελληνικής καταγωγής, Patrice Vivancos, σκηνοθέτης, παραγωγός και ειδικός σύμβουλος του προγράμματος MEDIA- Creative Europe της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο κ. Κουάνης, απευθυνόμενος στο ακροατήριο που αποτελούνταν ως επί το πλείστον από σκηνοθέτες και παραγωγούς, υπογράμμισε τις ευκαιρίες που ανοίγονται πλέον για συμπαραγωγές μεταξύ Ελλάδας και Μεξικό, δίνοντας πρακτικά παραδείγματα για την καλύτερη αξιοποίηση των κινήτρων.

 

Ο κ. Κουάνης, τόσο κατά τη διάρκεια των επαφών του με στελέχη του Κέντρο Κινηματογράφου του Μεξικό (Instituto Mexicano de Cinematografia – IMCINE) και της Ένωσης Ανεξαρτήτων Παραγωγών της Λατινικής Αμερικής (National Association of Latino Independent Producers – NALIP) όσο και στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ, υπογράμμισε την ξεχωριστή θέση που κατέχει το Μεξικό στον κινηματογράφο (με παραδείγματα δημιουργών παγκοσμίου εμβέλειας, όπως οι Αλφόνσο Κουαρόν, Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, Αλεχάντρο Ινιαρίτου, Κάρλος Ρεϊγάδας) και στην τηλεόραση σε διεθνές επίπεδο (TV Azteca και Televisa), και ανέφερε ότι αποτελεί μία από τις πλέον σημαντικές αγορές σε επίπεδο ανάπτυξης. Μάλιστα, προσκάλεσε τους επαγγελματίες και το κοινό να αξιοποιήσουν τα ελληνικά κίνητρα, επισημαίνοντας τη δυναμική παρουσία και τεχνογνωσία του ΕΚΟΜΕ στον οπτικοακουστικό τομέα στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ ΝΔ θα κερδίσει σε όλες τις κάλπες
Επόμενο άρθροΓρήγορα και οικονομικά η διεκπεραίωση των διατυπώσεων