Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας με θέμα την κλιματική αλλαγή βρίσκεται ο πρωθυπουργός ο οποίος θα λάβει μέρος σε δύο ξεχωριστά πάνελ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της Συνόδου αναμένεται να έχει σημαντικές επαφές για τα ελληνοτουρκικά αλλά και για θέματα επενδύσεων.

Αυτήν την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συνομιλία παρουσία κοινού, με τον καθηγητή Ιστορίας των Πανεπιστημίων Harvard και Stanford Νιάλ Φέργκιουσον. Ο κ. Φέργκιουσον αρθρογραφεί συχνά στον ελληνικό τύπο με θέματα που ενδιαφέρουν τους Έλληνες.

Παρακολουθείστε την εκδήλωση με διερμηνεία σε απευθείας μετάδοση από το ert.gr.

Αργότερα, στις 15.30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μετάσχει σε πάνελ με θέμα «Αναζητώντας ένα Πράσινο New Deal», στο οποίο θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, Φρανς Τίμερμανς (Frans Timmermans) και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε (Mark Rutte). Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναπτύξει τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης που αποσκοπούν στην προστασία του Περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς και τρόπους που αυτή η πολιτική εντάσσεται στη γενικότερη ευρωπαϊκή προσπάθεια. Και αυτό το πάνελ θα καλυφθεί μέσω live streaming από το ert.gr.

O κ. Μητσοτάκης εχει επίσης συναντήσεις με επενδυτές και εκπροσώπους μεγάλων ξένων επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο των πυκνών επαφών που θα έχει αυτό το διήμερο ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτός από εκείνες με οικονομικό, περιλαμβάνονται και άλλες με πολιτικό ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, σήμερα το απόγευμα (23 Ιανουαρίου) η ατζέντα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει συνάντηση με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), Άνεγκρετ Κραμπ -Καρενμπάουερ. Θα ακολουθήσει συνάντηση και με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λε Μερ. Οι συναντήσεις γίνονται στον απόηχο των διπλωματικών πρωτοβουλιών της Ελλάδος, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου εκ μέρους της Τουρκίας.

Πηγή ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός ο Κ. Μητσοτάκης (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ Σκιάθος θα διαφημιστεί στο μετρό του Λονδίνου τον Φεβρουάριο
Επόμενο άρθροΆμεση μετακίνηση 20.000 από τα νησιά-Στρατηγική αποτροπής με σχέδιο ανάσχεσης των ροών (video)