Εκτεταμένα επεισόδια έλαβαν χώρα στα Τίρανα, όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή, ζητώντας την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

 

Η αλβανική αστυνομία προχώρησε σε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού, με στόχο να απωθήσει τους διαδηλωτές της αντιπολίτευσης.

 

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μία μικρή ομάδα άρχισε να εκτοξεύει πέτρες εναντίον των αστυνομικών. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας, τουλάχιστον έξι άτομα έχουν τραυματιστεί.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχα επεισόδια σημειώθηκαν και τον Φεβρουάριο, με τους διαδηλωτές να προκαλούν φθορές σε αρκετά κυβερνητικά κτήρια.

 

Η αντιπολίτευση ζητάει επανειλημμένως την προκήρυξη πρόωρων εκλογών και την παραίτηση του πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, τον οποίο κατηγορεί για εναγκαλισμό με το οργανωμένο έγκλημα.

 

«Η Αλβανία δεν αποσταθεροποιείται από τις διαδηλώσεις για τις ευρωπαϊκές αξίες. Έχει αποσταθεροποιηθεί από το έγκλημα και τον εναγκαλισμό του από την κυβέρνηση. Αυτό πρέπει να σταματήσει» δήλωσε ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος, Λουζλίμ Μπασά.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕπιστρέφουν στους δήμους 500 σχολικοί φύλακες
Επόμενο άρθροΧαρακτήρα εθνικών εκλογών αποκτούν οι ευρωεκλογές