Συγκλονίζει η μαρτυρία 17χρονης μαθήτριας για την επίθεση που δέχτηκαν φοιτητές από κουκουλοφόρους έξω από Λύκειο της Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη.

Η μαθήτρια, σοκαρισμένη και η ίδια,  περιγράφει τα όσα έζησε, νωρίς το πρωί, όταν κουκουλοφόροι εξήλθαν από τις σχολικές εγκαταστάσεις και επιτέθηκαν σε φοιτητές.

Όπως δήλωσε η 17χρονη μαθήτρια στο Voria.gr, μια ομάδα περίπου 30 ατόμων, μαθητές στα ΕΠΑΛ, βγήκαν μέσα από το σχολείο και, φορώντας κράνη-κουκούλες και κρατώντας διάφορα αντικείμενα, επιτέθηκαν με μανία κατά των συγκεντρωμένων φοιτητών που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική διαμαρτυρία, έξω από το σχολείο.

«Οι φοιτητές ήταν από έξω γιατί πριν λίγες ημέρες, ενώ μοίραζαν φυλλάδια, χτυπήθηκαν κάποια άτομα. Παιδιά του σχολείου, φασίστες, πήγαν από πίσω, έβαλαν κουκούλες, βγήκαν έξω και αρχίσαν να μαχαιρώνουν, να χτυπάνε κόσμο άσχημα. Έπρεπε να έχουν φύγει εδώ και καιρό από το σχολείο. Θα μπορούσαμε να είχαμε χτυπήσει πολλά παιδιά από το σχολείο», κατήγγειλε η 17χρονη και ανέφερε ότι υπήρξαν αρκετοί τραυματίες από τα επεισόδια. «Δύο άτομα συγκεκριμένα είχαν στο κεφάλι τους αίματα από το ξύλο», είπε.

Σύμφωνα με τη 17χρονη, οι ίδιοι μαθητές έχουν δημιουργήσει και στο παρελθόν προβλήματα.

Άγρια επίθεση

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, φοιτητές είχαν προγραμματίσει κινητοποίηση έξω από τη σχολική μονάδα, καταγγέλλοντας ότι την προηγούμενη εβδομάδα και στο πλαίσιο ενημερωτικής τους δράσης (μοίρασμα φυλλαδίων) έξω από σχολεία, με αφορμή την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, δέχθηκαν επίθεση από άτομα που ανήκουν στον χώρο της ακροδεξιάς.

Σήμερα, την ώρα που οι φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, κι ενώ σύμφωνα με καθηγητές του σχολείου, το ωρολόγιο πρόγραμμα  είχε ξεκινήσει, άτομα με κουκούλες και καλυμμένα τα πρόσωπά τους, φέροντας πέτρες και άλλα αντικείμενα επιτέθηκαν προς το μέρος των φοιτητών.

«Μας επιτέθηκαν με ρόπαλα, κράνη και σιδερογροθιές, τα οποία έκρυβαν μέσα στο σχολείο. Φαίνεται πως ο αγώνας ενάντια στον φασισμό δεν τελείωσε με την καταδίκη της Χρυσης Αυγής», ανέφεραν μετά την λήξη του επεισοδίου εκπρόσωποι των φοιτητών, καλώντας σε «αντανακλαστική αντιφασιστική κινητοποίηση» στη Σταυρούπολη εντός της ημέρας.

H αστυνομία ερευνά αν ήταν μαθητές αυτοί που επιτέθηκαν στους φοιτητές

Το περιστατικό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  ερευνάται από τη διεύθυνση ασφάλειας της αστυνομίας, ώστε να διαπιστωθεί, μεταξύ άλλων, αν τα άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και επιτέθηκαν στους φοιτητές, ανήκουν στον μαθητικό πληθυσμό του σχολείου.

Μία ώρα μετά τη λήξη του επεισοδίου διαπιστώθηκε η παρουσία καπνού στην ταράτσα του σχολείου και έσπευσε όχημα της πυροσβεστικής, όπου διαπίστωσε πως δεν υπάρχει εστία πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροBelharra – Αυτά είναι τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά των γαλλικών φρεγατών – Κατάλληλες για τη Μεσόγειο
Επόμενο άρθροΠρος παραίτηση ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ; – Τι απάντησε ο Θάνος Πλεύρης