Το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της Αμμοχώστου έφερε και επεισόδια χθες βράδυ στο οδόφραγμα της Δερύνειας. Ομάδα 200 διαδηλωτών φωνάζοντας  συνθήματα διαμαρτυρίας έσπασαν την μπάρα που οδηγούσε στην περίκλειστη πόλη και επιχείρησαν να προχωρήσουν προς τη νεκρή ζώνη κρατώντας μια τεράστια ελληνική σημαία. Η αστυνομία διέλυσε την ομάδα αυτή και διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό της ταυτότητας τους.

Στον πρώτο γύρο των «εκλογών» στα κατεχόμενα με καταμετρημένο το 100% των ψήφων για την ανάδειξη του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων και με συμμετοχή που έφτασε το 58,21%, ο Ερσίν Τατάρ έλαβε το 32,35% των ψήφων, ο Μουσταφά Ακιντζί το 29,84%, ο Τουφάν Ερχιουρμάν το 21,68%, ο Κουντρέτ Οζερσάι το 5,74%, ο Ερχάν Αρικλί το 5,36%, ο Σερντάρ Ντενκτάς το 4,20%, ενώ οι υπόλοιποι 5 μικρότεροι υποψήφιοι κατέγραψαν πολύ μικρά ποσοστά. Συνολικά ψήφισαν 110.779, ενώ 5.027 ήταν οι άκυρες ψήφοι.

Όπως όλα δείχνουν η διαφορά των τριών μονάδων με τις οποίες προηγήθηκε του Μ. Ακιντζί ο εκλεκτός του Ταγίπ Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ, δίνει στον τρίτο, Τουφάν Ερχιουμάν, τη δυνατότητα να διαδραματίσει ρόλο ρυθμιστή στον δεύτερο γύρο την ερχόμενη Κυριακή, καθώς δεν προκύπτει νικητής από τον α’ γύρο των «εκλογών».

Οι επόμενες μέρες χαρακτηρίζονται  ως εβδομάδα εξελίξεων  για το πολιτικό σκηνικό στην Κύπρο. Επίσης  αναμένεται εκεί, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας ενώ έχει προγραμματιστεί αυτήν την εβδομάδα  και το συμβούλιο Εξωτερικών Yποθέσεων στο οποίο συμμετέχει και ο ΥΠΕΞ Ν.Χριστοδουλίδης.

Ανταπόκριση: Μ.Καλογεράκη

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤροποποιήσεις στα μέτρα προστασίας σε όλη την επικράτεια – Σε ισχύ ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας
Επόμενο άρθροΣυνταξιούχοι: Στην τελική ευθεία για καταβολή των αναδρομικών – Υπογράφονται δύο ΚΥΑ