Τα αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του 2018 και το σύνολο του έτους για τη ναυτιλιακή StealthGas, συμφερόντων του εφοπλιστή Χάρη Βαφειά, που ανακοινώθηκαν πριν από λίγες ημέρες, δεν ήταν μόνο αριθμοί.

 

«Έκρυβαν» αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία, τα οποία, εάν συνδυαστούν, περιγράφουν γλαφυρά το σχέδιο του Έλληνα εφοπλιστή να γιγαντώσει τον στόλο της εταιρίας και, φυσικά, τα κέρδη της.

 

Πρόκειται για τη συμφωνία στην οποία προχώρησε η StealthGas, με την οποία προβλέπεται η απόκτηση από επενδυτή ποσοστού 49,9% σε δύο από τις πλοιοκτήτριες εταιρίες της StealthGas, αποκτώντας  έτσι από κοινού τη ιδιοκτησία και τον έλεγχο των πλοίων Gas Defiance και Gas Shuriken.

 

Εκτός αυτού, η κοινοπραξία θα προχωρήσει σε κοινές επενδύσεις για την εξαγορά μεταχειρισμένων πλοίων μεταφοράς LNG, αποκτώντας πρόσβαση, όπως αναφέρει η εταιρία, «σε ρευστότητα και επιπλέον κεφάλαια ανάπτυξης σε μία περίοδο κατά την οποία οι χρηματιστηριακές αγορές δεν αποτελούν εναλλακτική, κυρίως τη στιγμή που οι μετοχές μας διαπραγματεύονται με σημαντικό discount». Η συμφωνία έγινε γνωστή κατά την ανακοίνωση των οικονομικών στοιχείων του 2018.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροH αλήθεια και ποιοι «σπρώχνουν» τα σενάρια συγχωνεύσεων
Επόμενο άρθροΑντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις