Σε νέες επενδύσεις στοχεύει η διοίκηση του Ομίλου HouseMarket (καταστήματα ΙΚΕΑ), με οδηγού τους την αυξητική τάση που παρουσιάζει ο τζίρος και τα κέρδη της εταιρείας.

 

Συγκεκριμένα ο όμιλος σχεδιάζει τη δημιουργία δύο νέων κέντρων παραγγελιών και παραλαβών σε Ελλάδα και Κύπρος, ενώ υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο δόθηκε άδεια λειτουργίας στην υπό σύσταση εταιρεία «Trade Estates Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία», με σκοπό να δραστηριοποιείται αμιγώς σε ποιοτικά ακίνητα λιανικής αγοράς και υποδομών ηλεκτρονικού εμπορίου.

 

Σημειώνεται επίσης ότι η διοίκηση της εταιρείας θα προχωρήσει στην υλοποίηση του επιχειρηματικού της πλάνου, πραγματοποιώντας επιλεκτικές επενδύσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στις υπόλοιπες χώρες που δραστηριοποιείται ο όμιλος.

 

Αύξηση τζίρου και κερδών

Οι πωλήσεις του ομίλου, ο οποίος περιλαμβάνει τις θυγατρικές HouseMarket LTD (Cyprus), HouseMarket Bulgaria AD, Wyldes Limited – SW Sofia Mall Enterprises LTD (ο όμιλος συμμετέχει στην εταιρεία Sofia South Ring Mall Ead, που λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα στη Σόφια της Βουλγαρίας), Ρέντης Επενδύσεις Ακινήτων και Trade Logistics, αυξήθηκαν κατά 2,05% σε σχέση με το 2018.

 

Αναλυτικότερα, ο όμιλος HouseMarket παρουσίασε πωλήσεις 300,3 εκατ. ευρώ έναντι 294,3 εκατ. ευρώ το 2017, συνολικά EBITDA στα 32,9 εκατ. ευρώ έναντι 31,2 εκατ. ευρώ το 2017 και κέρδη προ φόρων 16,3 εκατ. ευρώ από 13,7 εκατ. ευρώ το 2017.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝαυαγεί η αγορά της Arnott’s
Επόμενο άρθροΜικραίνουν τον τόκο ληξιπρόθεσμων προς τους ιδιώτες