Στην μετάδοση επετειακού προγράμματος προχωρά η ΕΡΤ3, για τον τριήμερο εορτασμό στην Θεσσαλονίκη του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και της εθνικής επετείου της 28ηςΟκτωβρίου.

 

Αρχής γενομένης από αύριο, Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018, το τριήμερο πρόγραμμα του κρατικού καναλιού  θα περιλαμβάνει ειδικές εκπομπές, απευθείας συνδέσεις, ντοκιμαντέρ αρχείου και ειδικά αφιερώματα. Από τις 8 το πρωί θα υπάρξει απευθείας συνδεση με τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου όπου τελείται πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, σε σκηνοθεσία  του Τηλέμαχου Κοεμτζόπουλου και παραγωγή του Θέμη Μαυροπεραστή.

 

Στη συνέχεια, στις 13:30, η ΕΡΤ3 θα μεταδόσει την προσφώνηση του διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού και την αντιφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο πλαίσιο γεύματος που παρατίθεται προς τιμήν του στη Λέσχη Αξιωματικών. Εδώ η σκηνοθεσία είναι της Τάνιας Χατζηγεωργίου και η παραγωγή της Ευθυμίας Γκούντα.

 

Την Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018, στις 10:20 προγραμματίζεται ειδική εκπομπή στη διάρκεια της οποίας μεταδίδεται σε απευθείας σύνδεση η τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Ηρώο του Γ’ Σώµατος Στρατού και η επίσημη υποδοχή του Προέδρου της ιταλικής ∆ηµοκρατίας από τον Έλληνα ομόλογό του. Στην παρουσίαση είναι η Κατερίνα Τσαβέα και στη σκηνοθεσία η Χρύσα Νίκου.

 

Η εκπομπή διαρκεί έως την έναρξη της στρατιωτικής παρέλασης, στις 11:00, με την οποία κορυφώνονται οι τριήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο. Η ΕΡΤ3 είναι και φέτος παρούσα με τον Νίκο Λαδιανό στην περιγραφή, τον Γιώργο Μπότσο στη σκηνοθεσία και τον Αργύρη Δούμπλατζη στην παραγωγή.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΈργα προστασίας και ανάδειξης πετρόχτιστων γεφυριών
Επόμενο άρθροΗ ΕΕ δέσμευσε κονδύλια ύψους 243 εκατ. ευρώ για έργα στον τομέα του περιβάλλοντος