Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί σύντομα ρύθμιση για επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών, με το θέμα να φέρνει στο προσκήνιο η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

 

Θετικά βλέπει η κυβέρνηση τη συγκεκριμένη ρύθμιση όπως επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης.

 

«Δεν είμαστε αντίθετοι για την επιβράβευση του συνεπούς δανειολήπτη. Εμείς προτείναμε από το 2016 στις τράπεζες να υιοθετήσουν αυτή τη πολιτική. Το μόνο ίδρυμα που ανταποκρίθηκε ήταν το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που επιστρέφει το 20% των τόκων στους συνεπείς ενώ με τροποποίηση που περάσαμε πέρσι, επεκτείνεται η ρύθμιση και για τα δάνεια που έχουν τιτλοποιηθεί», είπε ο κ. Δραγασάκης.

 

Ο ίδιος κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να ετοιμάσει μια σχετική τροπολογία «και εδώ είμαστε να το δούμε».

 

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, λέγοντας πως «υπάρχει και ένας κόσμος, που θέλει να είναι συνεπής δανειολήπτης και υποφέρει. Πρέπει και οι τράπεζες να το δούνε και να προχωρήσουμε σε ρύθμιση».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτο κόκκινο ο Nikkei
Επόμενο άρθροΚαρότο και μαστίγιο στις υποψήφιες για ένταξη χώρες