Με ταχύτερους ρυθμούς συρρικνώθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα τον Μάρτιο, όπως προκύπτει από τα οριστικά στοιχεία της IHS Markit.

 

Ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) για τη μεταποίηση των 19 οικονομιών της ευρωζώνης διολίσθησε τον περασμένο μήνα στις 47,5 μονάδες από 49,3 τον Φεβρουάριο. Πρόκειται για τη χαμηλότερη τιμή από τον Απρίλιο του 2013, η οποία και κινείται κάτω του ορίου των 50 μονάδων, που διακρίνει την ανάπτυξη από την ύφεση.

 

Ο επιμέρους δείκτης παραγωγής έκανε βουτιά από τις 49,4 στις 47,2 μονάδες, επίσης ναδίρ έξι ετών. Με τους ταχύτερους ρυθμούς της εξαετίας συρρικνώθηκαν και οι νέες παραγγελίες, ενώ τα εργοστάσια περιόρισαν τις αγορές πρώτων υλών και άρχισαν να αποθηκεύουν προϊόντα, που έμειναν απούλητα.

 

Ζοφερή είναι η εικόνα για τον μεταποιητικό κλάδο της Γερμανίας, ο οποίος έχει δεχθεί ισχυρότατο πλήγμα από τις εμπορικές αντιπαραθέσεις και την έντονη αβεβαιότητα για την εξέλιξη στο μέτωπο του Brexit. Ο γερμανικός PMI έκανε βουτιά στις 44,1 μονάδες από 47,6 τον Φεβρουάριο. Ήταν ο τρίτος διαδοχικός μήνας συρρίκνωσης, με τις νέες παραγγελίες να καταγράφουν τη μεαγλύτερη πτώση από τον Απρίλιο του 2009.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΞανά στη Βουλή των Κοινοτήτων η ψηφοφορία
Επόμενο άρθροΣτις 3 Απριλίου συνεδρίαση για εξαγορά της ΕΠΑΛΜΕ από την Μυτιληναίος