Αρχές Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», στην οποία αναμένεται να ενταχθούν περίπου 350.000 νοικοκυριά για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο προγραμματισμός για το πρόγραμμα για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών. Το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» αφορά την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών και συγκεκριμένα κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών με νέες συσκευές.

Οι συσκευές, που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, είναι:

– Ψυγεία
– Καταψύκτες
– Κλιματιστικά.

Υπενθυμίζεται ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στην επιδότηση:

– πλυντήρια ρούχων
– πλυντήρια πιάτων
– ηλεκτρικές κουζίνες

Πώς κάνετε αίτηση για επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών
Θα χρειαστεί να έχετε τα εξής δύο στοιχεία: Κωδικούς Taxisnet και ΑΦΜ. Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, μάλιστα, τα 350.000 νοικοκυριά που θα μπουν στο πρόγραμμα, θα καταφέρουν να μειώσουν μεσοσταθμικά 30% την κατανάλωση και στον λογαριασμό του ρεύματος.

Σε περίπτωση που υποβληθούν πάνω από 350.000 αιτήσεις, τότε θα γίνει ιεράρχηση των αιτήσεων με σειρά κριτηρίων κατάταξης, όπως το εισόδημα ή ακόμη και κοινωνικά.

Πόσα χρήματα είναι -σε πραγματικές τιμές- η έκπτωση

Προκειμένου να υπολογίσει το κάθε νοικοκυριό το κόστος που θα έχει σε περίπτωση που θελήσει να συμμετέχει στο πρόγραμμα και να λάβει το εκπτωτικό κουπόνι, τα χρήματα που θα σώσει είναι πάνω-κάτω τα εξής:

  • Ψυγεία: 300 ευρώ
  • Air-condition: 300 ευρώ
  • Καταψύκτης: 150 ευρώ

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το τελικό ποσό που θα προκύπτει, θα εξαρτάται από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα έχει η κάθε συσκευή και φυσικά το κόστος της.

Προηγούμενο άρθροΚοινή «γονιδιακή» υπογραφή πίσω από την COVID-19, το σύνδρομο MIS-C και τη νόσο Kawasaki στα παιδιά
Επόμενο άρθροΗ Σία Κοσιώνη γιόρτασε τα γενέθλιά της χωρίς ίχνος μακιγιάζ και αποκάλυψε την ηλικία της