Για την κατάσταση στη Συρία συνομίλησαν ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν, σε τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν.

 

Ο Γάλλος πρόεδρος εξέθεσε στον πρόεδρο της Ρωσίας τις προτεραιότητες της Γαλλίας, μεταξύ αυτών η συνέχιση της μάχης κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και η προστασία των αμάχων και η πλήρης, ασφαλής και χωρίς εμπόδια πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στους άμαχους πληθυσμούς, επισήμανε το Ελιζέ σε ένα δελτίο τύπου.

 

Σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία, ο γαλλο-ρωσικός μηχανισμός για τον συντονισμό στη Συρία πρέπει να επιτρέψει να καταγραφεί πρόοδος προς αυτήν την κατεύθυνση, με το σύνολο των εμπλεκόμενων παραγόντων.

 

Στη Συρία, η κατάσταση παραμένει σε μεγάλο βαθμό κλιμακούμενη, με σημαντικούς κινδύνους για την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια, σημειώνει το Ελιζέ.

 

Εκτός της προστασίας των αμάχων, ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους είπε πως αποτελεί προτεραιότητα η συνέχιση έως τέλους της μάχης εναντίον του Ντάες από τον διεθνή συνασπισμό και τους συμμάχους του στο μέτωπο και η μάχη εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως έχουν οριστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

 

Μια άλλη προτεραιότητα είναι η αναζήτηση μιας πολιτικής λύσης έπειτα από διαπραγματεύσεις, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, ο μοναδικός τρόπος για μια διαρκή νίκη σε βάρος του Ντάες, για τη σταθερότητα και την επιστροφή των προσφύγων στις χώρες τους.

 

Ο Εμανουέλ Μακρόν επέμεινε από αυτήν την άποψη στις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για να επιτραπεί η συνταγματική μεταρρύθμιση και η διεξαγωγή ελεύθερων κι αξιόπιστων εκλογών, υπό την επίβλεψη των Ηνωμένων Εθνών, αναφέρει η γαλλική προεδρία.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτόχος της κυβέρνησης η διασφάλιση του εισοδήματος του αγρότη
Επόμενο άρθροBεβήλωσαν για δεύτερη φορά τον τάφο του Καρλ Μαρξ στο Λονδίνο