Ερωτηματικά προκαλεί η συμμετοχή του ψυχιάτρου και Διευθυντή της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, Γιώργου Νικολαΐδη, ως αναπληρωματικού μέλους στην επιτροπή που σύστησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Και αυτό γιατί ο κ. Νικολαϊδης έχιε προκαλέσει αντιδράσεις με τις κατά καιρούς τοποθετήσεις του για την πανδημία και τα εμβόλια. Ο ίδιος υποβαθμίζει την επικινδυνότητα της νόσου, ενώ έχει ταχθεί κάτα του lockdown και εμφανίζεται επιφυλακτικός απέναντι στα εμβόλια κατά της Covid-19 προκρίνοντας ως λύση την ανοσία της αγέλης.

“Η δαιμονοποιημένη έννοια της ανοσίας της αγέλης θα είναι που θα φέρει τα αποτελέσματα” αναφέρει χαρακτηριστικά σε εκδήλωση το περασμένο καλοκαίρι, στην οποία τονίζει επίσης πως “τούτος ‘δω ο ιός είναι λίγο βαρύτερος από τις βαρύτερες εποχιακές γρίπες” κάτι που έχει πολλάκις αποδειχτεί αβάσιμο.

“Εγώ από την αρχή έχω μεγάλη επιφύλαξη, με δείγμα αποτελεσματικότητας σε 190 νοματαίους δεν θα έπαιρνες άδεια κυκλοφορίας”, αναφέρει σχετικά με τα εμβόλια κάνοντας λόγο για “απειλή πληθωριστικά φουσκωμένη με τεχνητούς τρόπους, που μπορείς οποιαδήποτε στιγμή θέλεις να την αποπληθωρίσεις και να πεις ότι πέρασε γιατί εγώ έφερα το θαυματουργό φάρμακο”.

Ο κ. Νικολαΐδης, μάλιστα, σε αρθρογραφία του αναφέρει ότι τα παιδιά “πρακτικώς δεν κινδυνεύουν” από την covid-19.

Προηγούμενο άρθροΠανεπιστήμια – Πόσοι έκαναν αίτηση για μετεγγραφή, πόσοι θα πάρουν
Επόμενο άρθροΠάτρα – Επιστολή απόγνωσης από τους γιατρούς για τις ελλείψεις στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο