Κοινή επιστολή προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης απέστειλαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός Λευτέρης Κρέτσος, για την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης σχετικά με την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στα τηλεοπτικά προγράμματα.

 

Η επιστολή συντάχθηκε κατόπιν παραπόνων που δέχθηκαν για τη μη τήρησή της από τους παρόχους της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (3586/3.12.2018) για τη διασφάλιση της πρόσβασης των Ατόμων με Αναπηρία στις υπηρεσίες των παροχών υπηρεσιών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που έχει τεθεί σε εφαρμογή από 1ης Ιανουαρίου 2019.

 

“Η ανωτέρω ΚΥΑ αμέσως μετά τη δημοσίευσή της κοινοποιήθηκε σε όλους τους ενδιαφερόμενους παρόχους υπηρεσιών μέσων μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας, προκειμένου να λάβουν εγκαίρως γνώση αυτής για να συμμορφωθούν με τις ρυθμίσεις της”, αναφέρουν στην επιστολή τους οι επικεφαλής του αρμόδιου υπουργείου.

 

“Ωστόσο, ήδη γίναμε δέκτες παραπόνων, ότι οι πάροχοι υπηρεσιών μέσων μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας δεν τήρησαν τα προβλεπόμενα στην ανωτέρω απόφαση και ότι εξ αυτού του λόγου περιορίζεται η πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στις υπηρεσίες τους”, προσθέτουν.

 

Η επιστολή καταλήγει ζητώντας τις άμεσες ενέργειες του Συμβουλίου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΘα πραγματοποιεί πτήσεις στη Βρετανία και μετά το Brexit
Επόμενο άρθροΑκινητοποιημένο τρένο στη γραμμή Φλώρινα-Θεσσαλονίκη