Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 14-16 Σεπτεμβρίου στην Ελασσόνα η πρώτη Πανελλήνια Διοργάνωση “Φέτα 2018”, που είχε ως στόχο την ανάδειξη της Ελασσόνας και του Ολύμπου ως ανερχόμενων τουριστικών προορισμών της Ελλάδας, με ρίζες στη διάσημη σε όλο τον κόσμο ελληνική μυθολογία και με όχημα την παραγωγή φέτας στην Ελασσόνα, τη μεγαλύτερη γαλακτοπαραγωγική περιοχή στη χώρα μας.

 

Η Διοργάνωση -που ήταν υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων- πραγματοποιήθηκε περιλαμβάνοντας σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, έκθεση, ημερίδες και επαγγελματικές συναντήσεις. Τόσο το συνέδριο «Φέτα 2018-Προκλήσεις και προοπτικές», με ουσιαστικές τοποθετήσεις από εκπροσώπους της Πολιτείας και φορείς από τον κλάδο των τροφίμων, και οι επιστημονικές ημερίδες, όσο και η έκθεση, το πωλητήριο και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, κέρδισαν την προσοχή των επισκεπτών και συμμετεχόντων καθ’ όλη την διάρκεια του τριημέρου.

 

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προσέλκυσε η εκδρομική εμπειρία “Οι Δρόμοι της Φέτας”, μια φρέσκια γαστρονομική – τουριστική πρόταση, καθώς δίνει την ευκαιρία στους επαγγελματίες του τουρισμού να δημιουργήσουν νέα τουριστικά προϊόντα. Αποτελώντας ουσιαστικά μια πρόσκληση στη διαδρομή της φέτας, οι συμμετέχοντες διασχίζουν τα πιο γραφικά σημεία της Ελασσόνας και του Ολύμπου (Περιοχή Ονομασίας Προέλευσης της φέτας), επισκεπτόμενοι επιλεγμένες τυροκομικές μονάδες, δοκιμάζουν ποικιλίες τοπικών τυριών, συνοδευμένων από παραδοσιακές γεύσεις της περιοχής, και τέλος, περοδιαβαίνουν παραδοσιακούς οικισμούς, αρχαιολογικούς χώρους και φυσικά αξιοθέατα. “Αποτελεί μια πρωτοβουλία που σκοπό έχει αφ’ ενός δώσει κίνητρα συνεργιών και δικτύωσης των επαγγελματιών και φορέων του τουρισμού, και αφ’ ετέρου να αναδείξει τις τουριστικές δυνατότητες της περιοχής”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης παρουσιάζοντας εκδρομική εμπειρία κατά την ομιλία του.

 

Σημειώνεται ότι την διοργάνωση του συνόλου των εκδηλώσεων του “Φέτα 2018” ανέλαβε ο δήμος Ελασσόνας με συνδιοργανωτές την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, το Επιμελητήριο Λάρισας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟι ισχυροί της διακοψιμότητας–στο παιχνίδι και η Motor Oil
Επόμενο άρθροΑυξήθηκαν οι τιμές οικοδομικών υλικών τον Αύγουστο