«Αυτό που πληροφορούμαστε και εμείς είναι όσα ξέρετε και εσείς, από τον Τύπο. Όμως, θα ήθελα να τοποθετηθώ επί της αρχής. Για τη ΝΔ οι δήμαρχοι που θα επιλεγούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα ολοκληρώσουν τη θητεία τους στα όρια των δήμων που θα εκλεγούν. Σε ό,τι αφορά την επιλογή της κυβέρνησης να ανοίξει θέμα διασπάσεων των δήμων είναι προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με μια ανερμάτιστη κυβέρνηση, έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που επιχειρεί να αλλάξει τους όρους διεξαγωγής της εκλογικής αναμέτρησης στην Αυτοδιοίκηση λιγότερο από 90 μέρες πριν από τις εκλογές» υπογράμμισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και ευρωβουλευτής του κόμματος, Μαρία Σπυράκη ερωτηθείσα για την τροπολογία του υπ. Εσωτερικών που «σπάει» τέσσερις δήμους σε δέκα μικρότερους.

 

«Μέσα από όλο αυτό επιχειρείται μόνο μια περαιτέρω διάλυση της Αυτοδιοίκησης και τίποτα άλλο. Και επαναλαμβάνω ότι οι δήμαρχοι που θα εκλεγούν σε αυτές τις εκλογές, θα ολοκληρώσουν τη θητεία τους στα όρια των δήμων που θα εκλεγούν για τη ΝΔ. Εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τις τακτικές της κυβέρνησης» επισήμανε και συμπλήρωσε ότι για το θέμα «εμείς ακριβώς τοποθετηθήκαμε τώρα στο Πρακτορείο μέσα από την εκπομπή σας».

 

Ερωτηθείσα εάν οι επιλογές του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Νίκου Ταχιάου είναι επιλογές νίκης, η κ. Σπυράκη είπε «είναι προφανές ότι τόσο σε ό,τι αφορά τον περιφερειάρχη (σ.σ. τον κ. Τζιτζικώστα) ο οποίος ήδη έχει μια απολύτως επιτυχημένη θητεία αλλά και σε ό,τι αφορά τον Νίκο Ταχιάο ο οποίος είναι η επιλογή της ΝΔ για τον δήμο της Θεσσαλονίκης, θα προχωρήσουμε σε εκλογή και των δύο με υψηλά ποσοστά και αυτό θα δώσει και τη δυνατότητα της συνεργασίας μας την επόμενη μέρα»

 

Στο πεδίο των εθνικών θεμάτων με αφορμή το δημοσίευμα του BBC περί «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα, η κ. Σπυράκη τόνισε ότι «σε ό,τι αφορά ουσία θέματος έχουμε ήδη ζητήσει από τον πρωθυπουργό να καταστήσει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι ζήτημα εθνικής ”μακεδονικής” μειονότητας δεν υφίσταται και αναφερόμαστε στον πρωθυπουργό γιατί όπως ξέρετε πολύ καλά το δημοσίευμα του BBC αναφέρεται σε απόσπασμα της ομιλίας του κ. Τσίπρα στη Βουλή κατά τη συνεδρίαση για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Είναι τόσο σαφές αυτό το οποίο ζητάμε για να μην υπάρχουν αφορμές να δημιουργούνται τέτοιου είδους δημοσιεύματα».

 

Για την οικονομία, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι σε ενισχυμένη εποπτεία» και πρόσθεσε ότι «είναι σαφές ότι η Ελλάδα είναι στο μικροσκόπιο και κυρίως πια όχι των θεσμών και των πιστωτών, είναι στο μικροσκόπιο και των επενδυτών και όσο παρατείνεται αυτή η αβεβαιότητα και σε σχέση με την πολιτική κατάσταση, όσο υπάρχει αυτό το τοξικό κλίμα σε σχέση με την πολιτική συμπεριφορά, όσο υπάρχει αυτή η αίσθηση ότι ο βίος της κυβέρνησης έχει πια τελειώσει και μια άλλη κυβέρνηση έρχεται στα πράγματα, τόσο η Ελλάδα δεν αποτελεί έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, τόσο η Ελλάδα δεν μπορεί να προσελκύσει κεφάλαια και επενδύσεις, δεν μπορεί προσελκύσει δουλειές που αφορούν κάθε ελληνική οικογένεια».

 

Ερωτηθείσα σχετικά είπε ότι «εμείς είμαστε υπέρ μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το θέμα των ”κόκκινων” δανείων, δεν θέλουμε να μείνει κανένας από τους πολίτες που έχουν ανάγκη έξω από το δίχτυ προστασίας, εμείς το πετύχαμε όταν ήμασταν στην κυβέρνηση, δεν θέλουμε κανένας που έχει ανάγκη να χάσει το σπίτι του και δεν θέλουμε να συνεχίσουν να κρύβονται οι στρατηγικοί κακοπληρωτές».

 

Για τις εθνικές εκλογές εάν η ΝΔ έχει ως στόχο την αυτοδυναμία, η κ. Σπυράκη τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «έχουμε στόχο να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες που πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά».

 

Ερωτηθείσα για το άνοιγμα της ΝΔ προς την Κεντροαριστερά, είπε πως «εμείς έχουμε απευθύνει προσκλητήριο προς τους πολίτες και τα στελέχη που ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν την προσπάθεια της ΝΔ, θεωρούμε πως αυτή η προσπάθεια αποδίδει, αποδίδει όπως όλα δείχνουν στις μετρήσεις, αλλά δεν είναι οι μετρήσεις εκείνες που θα οδηγήσουν τις εκλογές, στις εκλογές θα οδηγηθούμε με βάση το τι θέλουμε να φέρουμε στην Ελλάδα, το πόσο απαραίτητο είναι η Ελλάδα να προχωρήσει πολύ γρήγορα με ένα καινούριο βηματισμό στον 21ο αιώνα, αφήνοντας πίσω της όλες τις παθογένειες του παρελθόντος, όλες τις παλιές συνταγές που μας έφεραν εδώ».

 

Για το διακύβευμα των ευρωεκλογών, η κ. Σπυράκη σημείωσε ότι «έχουμε να κάνουμε με μια σοβαρότατη σύγκρουση με τους λαϊκιστές» και συμπλήρωσε ότι «θα είμαστε το πρώτο κόμμα που θα νικήσει, όπως όλα δείχνουν, ένα λαϊκιστικό κόμμα στην Ευρώπη, θα είμαστε το πρώτο κόμμα που θα φέρει έναν άλλο αέρα στην Ευρώπη». Στην ερώτηση με λίστα ή με σταυρό, η κ. Σπυράκη είπε «μένει η κυβέρνηση να τοποθετηθεί σ’ αυτό. Εμείς ζητάμε από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί γι’ αυτό γιατί είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίσουν οι όροι των εκλογών. Πρέπει να ξέρουμε με ποιους όρους θα γίνουν ακριβώς οι εκλογές».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜε πτώση το άνοιγμα του ΧΑΑ
Επόμενο άρθροΑγκυροβόλησε νότια της Λήμνου το δεξαμενόπλοιο Sea Beech