Η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να δουλεύουν μέρα και νύχτα για την επίτευξη μιας εμπορική συμφωνία που να ταιριάζει με τα συμφέροντα και των δύο πλευρών και τις ελπίδες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης των δασμών, ανέφερε ανώτερος Κινέζος αξιωματούχος το Σάββατο.

 

Σύμφωνα με το Reuters, ο Κινέζος υφυπουργός εμπορίου Wang Shouwen δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον, αλλά πρόσθεσε ότι οποιοσδήποτε εμπορικός μηχανισμός που επιτευχθεί πρέπει να είναι ίσος και δίκαιος.

 

Οι κυβερνήσεις των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου βρίσκονται σε εμπορικό πόλεμο επί μήνες, καθώς η Ουάσινγκτον πιέζει το Πεκίνο να αντιμετωπίσει τις μακροχρόνιες ανησυχίες της σχετικά με τις κινεζικές πρακτικές και πολιτικές στις μεταφορές τεχνολογίας, την πρόσβαση στην αγορά και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

 

Οι πρόοδοι στις συνομιλίες οδήγησαν τον Λευκό Οίκο να καθυστερήσει επ’ αόριστον τις αυξήσεις στους δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες αναμενόταν να ξεκινήσουν στις 2 Μαρτίου.

 

Ο κ. Wang, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της συνεχιζόμενης ετήσιας συνεδρίασης της Βουλής της Κίνας, δήλωσε ότι οι δασμοί μεταξύ των δύο χωρών είναι κακό για τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους εξαγωγείς και τους κατασκευαστές.

 

“Τώρα, οι οικονομικές και εμπορικές ομάδες των δύο πλευρών καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να επικοινωνήσουν και να διαπραγματευτούν προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία σύμφωνα με τις αρχές και τις κατευθύνσεις που αποφασίζουν οι δύο αρχηγοί κρατών”, πρόσθεσε.

 

“Αυτό σημαίνει την αφαίρεση όλων των δασμών μεταξύ τους, έτσι ώστε οι διμερείς εμπορικές σχέσεις μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών να μπορέσουν να επανέλθουν στο φυσιολογικό”.

 

Οι ομάδες εργασίας των δύο χωρών επικοινωνούν «μέρα και νύχτα», δήλωσε ο Wang.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτο έλεος μιας πυρκαγιάς εννέα οικισμοί της Αττικής
Επόμενο άρθροΗ Βρετανία απορρίπτει την πρόταση Μπαρνιέ για παραμονή της Β. Ιρλανδίας στην τελωνειακή ένωση