Το «όπλο» της κυβέρνησης

Είναι προφανές ότι τα εθνικά θέματα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με βάση τη συγκυρία και με βάση τα οφέλη που μπορεί να έχει ένα κόμμα ή ένα άλλο. Όμως, στο πόλεμο… όλα επιτρέπονται και γι’ αυτό δεν αποκλείεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να δούμε να υλοποιείται μια κίνηση – ματ που θα προκαλέσει αίσθηση και θα αλλάξει τη βαριά για την κυβέρνηση ατζέντα.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι η κυβέρνηση σκέφτεται πολύ σοβαρά να ανακοινώσει άμεσα την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, και μόνον εκεί.

Τις διαδικασίες επιταχύνουν, κυρίως, δυο παράγοντες: α) Η τελευταία απόφαση του ΟΗΕ να μην αναγνωρίζει συμφωνίες που υπογράφονται σ’ αυτή τη φάση από τη Λιβύη και β) Η αρνητική στάση της Αιγύπτου σε οποιαδήποτε κίνηση προσέγγισης από την Τουρκία, λόγω – και πάλι – των κινήσεων της στη Λιβύη.

Δεν αποκλείεται, η ανακοίνωση της επέκτασης να συνδυασθεί και με την έναρξη των σεισμικών ερευνών, στην ίδια περιοχή, από την αμερικανική ExxonMobil, σε συνεργασία με τα ΕΛΠΕ.

Φυσικά η Αθήνα προσπαθεί να μαντέψει την αντίδραση της Τουρκίας, η οποία θα είναι σίγουρα έντονη.

Θα έχουν ενδιαφέρουν, λοιπόν, οι επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Πηγή: ΟΤ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝτάσιτς: Η Ελλάδα να υπολογίζει στη στήριξη της Σερβίας για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα
Επόμενο άρθροΜίνα Αδαμάκη: Όλη η αλήθεια για την υγεία της μετά τα δημοσιεύματα για τον θάνατό της