Καύσωνας διάρκειας τεσσάρων ημερών έρχεται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο καθώς, η θερμοκρασία σταδιακά θα αρχίσει να ανεβαίνει από την Τρίτη 16 Αυγούστου, αλλά συνθήκες καύσωνα θα υπάρχουν από την Πέμπτη 18 Αυγούστου, μέχρι την Κυριακή 21 Αυγούστου. Την ερχόμενη Παρασκευή 19/8 και το Σάββατο 20/8 θα είναι οι πιο δύσκολες ημέρες με τη μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας τους 41°C και τοπικά ακόμη και τους 42°C. Μαζί με τη ζέστη θα μας επισκεφτεί και σκόνη από την Αφρική, πρώτα την Πέμπτη στη δυτική Ελλάδα και σταδιακά τις επόμενες ημέρες στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από τον καύσωνα θα είναι:

– Ήπειρος

– Θεσσαλία

– Στερεά Ελλάδα (και η Αττική)

– Κεντρική Εύβοια

– Πελοπόννησος

– Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας και αυτός θα είναι ο λόγος που θ’ ανέβει η θερμοκρασία. Μόνο στα Δωδεκάνησα κατά περιόδους θα πνέουν πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 7-8 μποφόρ.

Τις επόμενες ημέρες, πιο ζεστές θα είναι οι θάλασσες στο Ιόνιο, στο Θερμαϊκό και στη Χαλκιδική, αλλά και στα Δωδεκάνησα με θερμοκρασίες που θα φτάνουν τους 28°C. Στις υπόλοιπες θάλασσες της χώρας η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνά τους 25-26°C, που και πάλι σχετικά ζεστές θα είναι. Μόνο στο Βορειοανατολικό Αιγαίο οι θάλασσες θα είναι γενικά κρύες με θερμοκρασίες κοντά στους 21-22°C (κυρίως από τη Λέσβο και νοτιότερα έως και τη Σάμο – Ικαρία). Στο Θρακικό πέλαγος θα είναι πάλι σχετικά ζεστές με 25-26°C.

Προηγούμενο άρθρο50 Cent: Αντιδράσεις για την εμφάνισή του στη Μύκονο – Τραγούδησε 30 λεπτά για 300.000 ευρώ
Επόμενο άρθροΧαρτογραφήθηκε κεραυνός 100 φορές ισχυρότερος από τους κανονικούς