Εσκαφές για την αγνοούμενη από το 2002 Κοντούλη Μαριάννα

 

Επιχείρηση για τον εντοπισμό της εβδομηντάχρονης Μαριάννας Ενριέτας Κοντούλη έγινε την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου σε ξωκλήσι στην Αμαλιάπολη, η οποία έχει εξαφανιστεί από το 2002 και δεν υπάρχει κανένα ίχνος της από τότε.

Έγινε εσκαφή προκειμένου να βρεθεί η αγνοούμενη, αφού σύμφωνα με πληροφορίες από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ», ήταν θαμμένη εκεί. Στην επιχείρηση συμμετείχαν το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ Λάρισας με πυροσβεστικό όχημα και κομπρεσέρ, ενώ παρόντες ήταν ο ανακριτής, ο εισαγγελέας και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και του Τμήματος Αλμυρού.Την πρώτη μέρα της ανασκαφής δεν βρέθηκε κάτι, αλλά η επιχείρηση είναι πιθανόν να συνεχιστεί και σήμερα.

Ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης έκτασης που έγινε η έρευνα, ο οποίος φέρεται ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση, πληροφορήθηκε χθες το πρωί για την επιχείρηση της ΕΜΑΚ από τους υπαλλήλους του. Συμφώνησε για τη διεξαγωγή της έρευνας, αλλά με την προϋπόθεση να αναλάβει το κόστος της αποκατάστασης του δαπέδου του ναϋδρίου, εκείνος που έκανε την καταγγελία.

Μια γυναίκα, το 2013 είχε καταθέσει στον ανακριτή, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι κάτω από το ξωκκλήσι και συγκεκριμένα στην Αγία Τράπεζα, βρίσκεται θαμμένη η αγνοούμενη. Όταν όμως ερευνήθηκε η συγκεκριμένη πληροφορία, αντί για την αγνοούμενη βρήκαν μόνο οστά προβάτου.

Η Μαριάννα Ενριέτα Κοντούλη χάθηκε το καλοκαίρι του 2002 στην Αμαλιάπολη, ενώ μετά την εξαφάνισή της είχαν αποκαλυφθεί στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» πληρεξούσια έγγραφα, με τα οποία φαίνεται πως μερικοί έκαναν αγοραπωλησίες στο όνομά της και όπως τελικά αποδείχθηκε στο δικαστήριο που έγινε για τη συγκεκριμένη υπόθεση, η περιουσία της αγνοούμενης φέρεται να είχε περάσει σε χέρια τρίτων μέσω πλαστών πληρεξουσίων. Η υπόθεση αφορούσε τη μεταβίβαση έξι ακινήτων, με συνολική έκταση τα εκατό στρέμματα, από το 2004-2007 στον Αλμυρό.

Προηγούμενο άρθροΑποκρούει τον χαρακτηρισμό της πόλης του Βόλου ως «Τουριστική» ο πρόεδρος  του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Οντόπουλος
Επόμενο άρθροΥπέρ του τρόπου μεταφοράς απορριμάτων στην ΑΓΕΤ είναι η δικαιοσύνη: αντίδραση από την «Επιτροπή Αγώνα Πολιτών»