Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, το Netflix ετοιμάζεται να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να επιλέγουν οι ίδιοι το τέλος της ταινίας ή της σειράς που παρακολουθούν.

 

Η δημοφιλής πλατφόρμα διαμοιρασμού σειρών και ταινιών απ’ ότι φαίνεται προωθεί ιδιαίτερα την ιδέα της διαδραστικής τηλεόρασης. Η εταιρεία αναμένει να κυκλοφορήσει το πρώτο από αυτά τα καινοτόμα επεισόδια πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, δήλωσε ανώνυμη πηγή στο περιοδικό.

 

Το πρώτο project, στο οποίο θα εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, λέγεται ότι θα είναι ένα επεισόδιο της σειράς “Black Mirror”, της οποίας σειράς ο 5ος κύκλος αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη του 2018. Πρόκειται για μια βραβευμένη με Emmy σειρά επιστημονικής φαντασίας, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στο νεανικό κοινό καθώς εξερευνά τις κοινωνικές επιπτώσεις της τεχνολογίας.

 

Η δυνατότητα “επιλογής της δικής σας περιπέτειας: αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο στοίχημα σε μια αναδυόμενη μορφή ψυχαγωγίας που είναι γνωστή ως διαδραστική τηλεόραση. Καθώς το Netflix επεκτείνεται σε όλο τον κόσμο, αναζητά νέους τρόπους να προσελκύσει τους πελάτες. Με την ανάμειξη στοιχείων των βιντεοπαιχνιδιών με την παραδοσιακή τηλεόραση, η εταιρεία θα μπορούσε να δημιουργήσει μια φόρμουλα που μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε αριθμό σειρών.

 

Μέχρι στιγμής η εταιρεία ήδη έχει παρουσιάσει κάποια παιδικά προγράμματα με τη δυνατότητα διαδραστικής επιλογής περιεχομένου, όπως το Puss in Book, όπου ο θεατής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει εάν ο πρωταγωνιστής θα παλέψει για παράδειγμα με κάποιο δέντρο ή κάποιον θεό. Εκεί, αφού παρακολουθήσει τη μία πιθανή έκβαση, μπορεί να επιστρέψει και να παρακολουθήσει την άλλη.

 

Σύμφωνα με τον Jim Eko, γενικό διευθυντή της Eko, μιας εταιρείας που παράγει διαδραστικές εκπομπές, οι υψηλές ταχύτητες στο διαδίκτυο, η επικράτηση των οθονών αφής και τα διαδραστικά παιχνίδια έχουν βάλει όλα τα απαραίτητα θεμέλια για να υπάρξουν στο άμεσο μέλλον εκπομπές που ζητούν από τον θεατή να συμμετάσχει. “Ο χρόνος είναι κατάλληλος ώστε η διαδραστική τηλεόραση να γίνει μια επικρατούσα εμπειρία”, δήλωσε.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ: Σπούδασε κομμωτική και επαγγέλματα υγείας με έκπτωση!
Επόμενο άρθροΑλλαγές κανονισμών ενόψει της νέας σεζόν