Με τη συμμετοχή πολλών Αγροτικών Συλλόγων απ’ όλη τη Θεσσαλία, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής πανθεσσαλική αγροτική σύσκεψη στον Παλαμά Καρδίτσας.

Οι αγρότες συζήτησαν για την οργάνωση νέων κινητοποιήσεών τους, σημειώνοντας ότι, μόνο με τον αγώνα και τα τρακτέρ στους δρόμους μπορούν να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα επιβίωσής τους.

Αποφασίστηκε να στηθεί μπλόκο την προσεχή Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι, στον αυτοκινητόδρομο Ε65, με τη συμμετοχή αγροτών απ’ όλη τη Θεσσαλία.

Περισσότερα από 600 τρακτέρ έχουν βγει στις πλατείες χωριών της Καρδίτσας, ενώ τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις των Αγροτικών Συλλόγων σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας για την προετοιμασία της κινητοποίησης.

Στη σύσκεψη στον Παλαμά, ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, αναφέρθηκε στα μπλόκα που ήδη υπάρχουν σε Φθιώτιδα, Πέλλα, Κουλούρα, Αιτωλοακαρνανία και σε άλλες περιοχές.

Την εισήγηση στην σύσκεψη έκανε ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, που αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα των αγροτών. Παρουσιάζοντας τα αιτήματά τους, αναφέρθηκε στην αναπλήρωση εισοδήματος, στην ανακούφιση από το υψηλό κόστος παραγωγής, στην προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και στην αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%. Επίσης, εκφράστηκε το αίτημα για κατώτερες εγγυημένες τιμές που θ’ ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη οι αγρότες να πιστέψουν στη δύναμή τους, σε αντίθεση με τη λογική της αναμονής και της ηττοπάθειας.

Στη συνέχεια μίλησαν εκπρόσωποι των υπόλοιπων Ομοσπονδιών και Αγροτικών Συλλόγων, οι οποίοι συμφώνησαν με την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα με τη μορφή των μπλόκων, αναφέρθηκαν σε” κοροϊδία της κυβέρνησης”, που αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, πετώντας τους κάποια ψίχουλα, ενώ την ίδια ώρα σπεύδει να ικανοποιήσει κάθε αξίωση των επιχειρηματικών ομίλων.

Προηγούμενο άρθροΔιακοπή κυκλοφορίας στο κέντρο του Βόλου λόγω εργασιών
Επόμενο άρθροΣτο Νοσοκομείο Βόλου 4χρονος που ήπιε φάρμακο