Ιδιαίτερα επιτυχημένη και με εντυπωσιακή προσέλευση κρίνεται η πρώτη μεγάλη συνάντηση δημιουργών/δικαιούχων πνευματικών δικαιωμάτων, μελών της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων- ΕΥΕΔ, που κατοικούν στη Βόρεια Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019, στη μουσική σκηνή ΒΕΝΤΕΤΑ LIVE.

 

Με συνολική διάρκεια σχεδόν τρεις ώρες, η συνάντηση είχε κυρίως χαρακτήρα ενημέρωσης των δημιουργών από τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου και την Προσωρινή Διαχειρίστρια της ΕΥΕΔ για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στη διαχείριση των δικαιωμάτων τους και για την πορεία της διαδικασίας ίδρυσης του νέου Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης, ο οποίος θα ανήκει στους δημιουργούς και θα διοικείται από τους ίδιους.

 

Την ίδια στιγμή, με συλλογικό πνεύμα και εύστοχες τοποθετήσεις οι δημιουργοί συζήτησαν και έκαναν τις προτάσεις τους. Η φιλική ατμόσφαιρα και το υψηλό επίπεδο του διαλόγου έκαναν έντονα φανερό σε όλους ότι έχει συντελεστεί μια μεγάλη αλλαγή στη συλλογική διαχείριση και πλέον οι δημιουργοί βρίσκονται στο επίκεντρο των σημαντικών εξελίξεων και αποφάσεων, περιβάλλοντας με εμπιστοσύνη τον φορέα που τους εκπροσωπεί.

 

Η συνάντηση των δημιουργών στη Θεσσαλονίκη συνέπεσε με μία «ιστορική στιγμή, την ενοποίηση του ελληνικού ρεπερτoρίου», όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΥΕΔ Φοίβος Δεληβοριάς, αναφερόμενος στη χθεσινή ανακοίνωση των Σωματείων δημιουργών ΜΕΤΡΟΝ και ΣΩΜΣΕ και την απόφαση που έλαβαν να ενωθούν κάτω από την κοινή στέγη της ΕΥΕΔ.

 

Πέραν του Φοίβου Δεληβοριά, από πλευράς ΕΥΕΔ ενημέρωσαν και απάντησαν στις ερωτήσεις των δημιουργών, η Προσωρινή Διαχειρίστρια της ΕΥΕΔ Μαρία Βλάχου και τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου Άλκηστις Τσίκλου (εκπρόσωπος Warner Chappell Music Hellas, Αντιπρόεδρος), Μαίρη Φασουλάκη (Γραμματέας), Κώστας Καλδάρας (Μέλος) και Βιργινία Κόκιου (εκπρόσωπος Universal Music Publishing, Μέλος). Χαιρετισμό απηύθυνε στα μέλη της ΕΥΕΔ και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας Γιάννης Αντωνιάδης.

 

Τέλος, στη συνάντηση παραβρέθηκαν και μίλησαν για την ανάγκη να υπάρξει στενή και εύρυθμη συνεργασία δημιουργών και χρηστών μουσικής, οι εξωτερικοί συνεργάτες της ΕΥΕΔ, που έχουν επιφορτιστεί με το έργο της επιτόπιας ενημέρωσης των επιχειρηματιών της Β. Ελλάδας για τη διαδικασία αδειοδότησης και είσπραξης δικαιωμάτων.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο26 νέα Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών
Επόμενο άρθροΕπιτυχημένη δοκιμή διαστημικής κάψουλας μεταφοράς πληρωμάτων