Ευνοϊκές ρυθμίσεις για φόρους και εισφορές ανακοίνωσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με στόχο τη διευκόλυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα οι οφειλές Μαρτίου-Σεπτεμβρίου, που έχουν ανασταλεί λόγω κορονοϊού, θα πληρωθούν από το 2021 σε 12 άτοκες δόσεις ή σε 24 δόσεις μειωμένου επιτοκίου.

«Στόχος, προφανώς να πληρώσουν λιγότερο φόρο όλοι οι υπόχρεοι. Αλλά και να εξασφαλιστεί η ομαλή και έγκαιρη ροή εσόδων στα δημόσια ταμεία», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Οι δόσεις του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων αυξάνονται σε 8 μηνιαίες από 3 διμηνιαίες σήμερα και για τις επιχειρήσεις αυξάνονται σε 8 μηνιαίες από 6 σήμερα, ενώ ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε 6 δόσεις, από 5 που είναι σήμερα. Όσοι πληρώσουν εφάπαξ, θα έχουν έκπτωση 2%.

Μεγαλύτερη στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις, που έχουν πληγεί οικονομικά από την καραντίνα, ζητούν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

«Τα ξενοδοχεία δεν ανοίγουν, οι επιχειρήσεις ασφυκτιούν χωρίς ρευστότητα, η ανεργία χτυπά απειλητικά την πόρτα χιλιάδων οικογενειών. Στο πρώτο πεντάμηνο η οικονομία δεν δημιούργησε και η κοινωνία έχασε περίπου 260.000 θέσεις εργασίας. Και οι υπουργοί τι κάνουν; Αντί να παίρνουν μέτρα, κομπάζουν και αλληλοσυγχαίρονται» επεσήμανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Να επανέλθει «το αφορολόγητο όριο στα 12 χιλιάδες ευρώ για τους αυτοαπασχολούμενους με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΕΣΕΕ.

«Έχουμε προτείνει, πρόσθεσε, «απαλλαγή από φόρους, από διάφορα χρέη που έχουν σε υπηρεσίες, σε εφορίες, στις τράπεζες και βεβαίως, τα ζητήματα της Κυριακάτικης Αργίας, η οποία έχει πλέον καταργηθεί».

Την ίδια ώρα, την ερχόμενη Δευτέρα πιστώνεται στους λογαριασμούς 526.000 δικαιούχων η αποζημίωση ειδικού σκοπού από 18 έως 534 ευρώ, ανάλογα με τις μέρες που ήταν σε αναστολή η σύμβαση εργασίας.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος

Σχετική είδηση: Σταϊκούρας: Έξι παρεμβάσεις σε οικονομία και κοινωνία

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΈχασε πέναλτι ο Κριστιάνο Ρονάλντο!
Επόμενο άρθροΣε συζητήσεις με την Cosmote TV ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός