«Ο Ερντογάν περιφρονεί το διεθνές δίκαιο κι εσείς στρουθοκαμηλίζετε», είπε στη συζήτηση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια, ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ απευθυνόμενος στον ύπατο εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής Ζοσέπ Μπορέλ είπε χαρακτηριστικά: «Αντί να εκφράσετε για άλλη μια φορά την ανησυχία και αλληλεγγύη σας, πάρτε αποφάσεις που προστατεύουν την αξιοπρέπεια των λαών που εκπροσωπείτε». 

Ο Ευρωβουλευτής, αναφέρθηκε στην αποτυχία του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο ενώ προώθησε μία «θετική ατζέντα» με την Τουρκία, αυτή συνέχισε τις προκλήσεις και τις παράνομες ενέργειές της από τη Λιβύη και την Ανατολική Μεσόγειο ως το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Σχετικά με τα Βαρώσια ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «τα σπίτια έχουν τις πόρτες και τα παράθυρα τους ανοιχτά 46 χρόνια τώρα, περιμένοντας να επιστρέψουν οι Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες που βίαια εκδιώχθηκαν» από τον Αττίλα. Όμως οι ενέργειες του Ερντογάν μαζί με τον εκλεκτό του κ. Τατάρ, σβήνουν τις ελπίδες επιστροφής στα πατρογονικά τους εδάφη και υπηρετούν το καταστροφικό σχέδιο της διχοτόμησης.

Τέλος ο κ. Ανδρουλάκης στηλίτευσε την απαράδεκτη κίνηση του Προεδρείου, να δώσει το λόγο για το θέμα αυτό στον Λαγό, τονίζοντας ότι «είναι μέρα ντροπής για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διότι δώσατε το λόγο σε κάποιον που η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει καταδικάσει για τη συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση που διέπραξε δολοφονίες».

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροCovid-19: Έρευνα 1.500 επιστημόνων γιατί κάποιοι νοσούν πιο σοβαρά ενώ άλλοι όχι (video)
Επόμενο άρθροΝοσοκομείο Βόλου:Οργανώνεται η ενημέρωση συγγενών με κορωνο’ι’ό και η ενημέρωση για τα τεστ