Η Ελλάδα έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά διανυκτερεύσεων από τουρίστες εντός ΕΕ (58%), με τους τουρίστες εσωτερικού να αποτελούν μόνο το 25% επί του συνόλου και τους ταξιδιώτες εκτός ΕΕ να αντιπροσωπεύουν το 22% περίπου των διανυκτερεύσεων στην Ελλάδα.

 

Τα στοιχεία αυτά δημοσίευσε χθες η Eurostat, με αφορμή την Ημέρα Ευρωπαϊκού Τουρισμού. Η έρευνα της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας παρουσιάζει το μερίδιο διανυκτερεύσεων Ευρωπαίων ταξιδιωτών στις χώρες της Ευρώπης.

 

Η κυριαρχία του εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα σε σχέση με τον εσωτερικό, έρχεται σε αντίθεση με τη γενική εικόνα των ευρωπαϊκών χωρών, όπου το 52% αντιστοιχεί σε κατοίκους (εσωτερικός τουρισμός) έναντι 35% που αντιπροσωπεύει τους διεθνείς τουρίστες εντός ΕΕ. Οι διεθνείς τουρίστες από αγορές εκτός της ΕΕ έχουν μερίδιο 13% στις διανυκτερεύσεις στην ΕΕ.

 

Το 2017, οι Ευρωπαίοι πραγματοποίησαν 1,2 δις. ταξίδια για τουρισμό, εκ των οποίων το 94% είχε προορισμό την ΕΕ αλλά και εσωτερικούς προορισμούς της χώρας τους.

 

Από την έρευνα προκύπτει ότι χαμηλά βρίσκονται και οι διανυκτερεύσεις εσωτερικού τουρισμού σε Μάλτα, Κροατία, Λουξεμβούργο και Κύπρο, με σημαντικά μικρότερο μερίδιο (κάτω του 5%) σε σχέση με τις διανυκτερεύσεις επισκεπτών από την ΕΕ.

 

Το υψηλότερο ποσοστό διανυκτερεύσεων από κατοίκους ή Ευρωπαίους μη κατοίκους επισκέπτες σημειώνει η Πολωνία (94%). Η Μάλτα είχε το υψηλότερο μερίδιο διανυκτερεύσεων από επισκέπτες των χωρών της ΕΕ (84%) και η Κύπρος το υψηλότερο ποσοστό διανυκτερεύσεων από τουρίστες εκτός ΕΕ (36%).

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚαμμένος:Είμαστε η κυβέρνηση που στηρίζει πραγματικά τους ένστολους
Επόμενο άρθροΖήτησε συγγνώμη για την αντιαθλητική αγκωνιά