Δεν έκρυψε το βασικό λόγο της εδώ και λίγους μήνες συγκρότησής της, που είναι η έξοδος από την Ε.Ε. και διοργανώνει εκδήλωση την Παρασκευή 4 Νοέμβρη στις 18.30 στο αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ. Θέμα της εκδήλωσης που οργανώνει η ΔιΕΕξοδος, «Ευρωπαϊκή Ένωση και Κρίση» και ομιλητές οι Σταύρος Μαυρουδέας και Άρης Χατζηστεφάνου.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων πως; «Τώρα πλέον είναι ξεκάθαρο ότι αλλαγή πολιτικής μέσα στα πλάισια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) είναι αδύνατη. Ότι τα Μνημόνια είναι συνώνυμα της ΕΕ, μέσα στην οποία η μόνη πολιτική που μπορεί να εφαρμοσθεί είναι οι πιό ακραίος νεοφιλελευθερισμός για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης σε βάρος των λαών.

Τώρα πιά όλοι ξέρουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι το κοινό μας σπίτι αλλά η κοινή πολιτική του κεφαλαίου και των πολυεθνικών εναντίον της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι «θεματοφύλακας της ειρήνης». Ήταν και είναι ιμπεριαλιστικός μηχανισμός. Συμμετέχει ενεργά και είναι συνυπεύθυνη για όλες τις επεμβάσεις που έχουν οδηγήσει ολόκληρες χώρες στην καταστροφή και χιλιάδες άμαχους στο δρόμο της προσφυγιάς.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αποτελείται από «ισότιμους εταίρους». Μέσω ενός πολυδαίδαλου και αδιαφανούς γραφειοκρατικού μηχανισμού, ένα λόμπυ επιχειρήσεων με βιτρίνα και εργαλείο το πολιτικό προσωπικό μετατρέπουν τους λαούς της Ευρώπης σε  άτομα που είτε δουλεύουν υπερεντατικά είτε λιμνάζουν στην αδράνεια και την ανεργία με ψευτοεπιδόματα, είτε αφήνονται στην απόλυτη εξαθλίωση».

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ Τζόκοβιτς αποκάλυψε ότι έχει παίξει σε αγώνα… μεθυσμένος!
Επόμενο άρθροΔιάσημοι καλλιτέχνες κι επιστήμονες λένε όχι σε μια «επιστροφή στην κανονικότητα», μετά την πανδημία