Μοιράσου το άρθρο:

Το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης ενεργοποιήθηκε αμέσως μόλις στις 12:45 ειδοποιήθηκε χθες το μεσημέρι το λιμεναρχείο Μυτιλήνης για τον κίνδυνο στον οποίο βρισκόταν ένα 12χρονο παιδί καθώς αγνοούνταν στον κόλπο της Γέρας. Στήθηκε μια γιγαντιαία επιχείρηση με επιτυχή ευτυχώς έκβαση όπου κατέδειξε την ετοιμότητα και τη συνεργασία όλων των φορέων και εθελοντών στη Λέσβο. Η ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Λέσβου ευχαριστεί όσους συμμετείχαν:

“Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας σχετικά με τη διάσωση του 12χρονου κοριτσιού – κωπηλάτριας, η οποία κινδύνευσε και αγνοούνταν επί δυο και πλέον ώρες στην θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Γέρας, στον Κεντρικό Λιμενάρχη Μυτιλήνης Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. ΦΛΟΥΡΗ Κωνσταντίνο , τον Υπολιμενάρχη Μυτιλήνης Πλωτάρχη Λ.Σ. ΜΑΓΕΙΡΑ Δημήτριο, για τον άμεσο και αποτελεσματικό συντονισμό και την άριστη διαχείριση του περιστατικού, καθώς ενεργοποιήθηκαν άμεσα πλωτά χερσαία μέσα Υπηρεσίας μας και πτητικά μέσα . Στους συναδέλφους μας από Μυτιλήνη – Πέραμα και Πλωμάρι που συμμετείχαν στην έρευνα και διάσωση με πλωτά και χερσαία μέσα, καθώς επίσης και στον Διοικητή του 2ου ΕΤΕΘ Αντισυνταγματάρχη ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ Παναγιώτη και στα Στελέχη του, οι οποίοι δρώντας άμεσα συνέβαλαν καθοριστικά στην αίσια εξέλιξη του συμβάντος, αφού ήταν εκείνοι που εντόπισαν περισυνέλεξαν και περιέθαλψαν την 12χρονη αθλήτρια. Τέτοια συμβάντα καταδεικνύουν τον μέγιστο βαθμό ετοιμότητας και επαγγελματισμού αλλά και παράδειγμα συνεργασίας του Λιμενικού Σώματος με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους πολίτες.”

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ Φ.      ΚΟΥΤΡΟΜΠΙΛΑΣ Γ.

 

Ανακοίνωση και από την 98 ΑΔΤΕ καθώς με τη συμβολή της μονάδας στο Πέραμα βρέθηκε το παιδί

“Η 98 ΑΔΤΕ «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ» γνωστοποιεί, ότι στις 27 Ιουν 2019 και περί ώρας 13:55 μετά από κλήση του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και έγκρισης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ απέπλευσαν δυο (2) Τ/Χ σκάφη των Ειδικών Δυνάμεων της 98 ΑΔΤΕ στην περιοχή Κόλπου Γέρας (ευρύτερη περιοχή Ευριακής) και στις 14:05 μετά από έρευνα πραγματοποίησαν περισυλλογή 12χρόνης αθλήτριας , της οποίας η κωπηλατική λέμβος είχε ανατραπεί υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Στην επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης συμμετείχαν Ε/Π SUPER PUMA, σκάφος του ΛΣ Περάματος και σκάφος του ΝΟΜ.

Τα δυο (2) Τ/Χ σκάφη των Ειδικών Δυνάμεων της 98 ΑΔΤΕ μετέφεραν στις εγκαταστάσεις τους την 12χρόνη όπου αφού εξετάστηκε από τον ιατρό της Μονάδος και της παρασχέθηκαν οι Α΄ βοήθειες , την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρουσία και των οικείων της.”

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚόκκαλης στον ΕΛΓΑ: Πληρωμές από βδομάδα για το υπόλοιπο 30% του ’18
Επόμενο άρθροΣτρατής Κόρακας “Ακόμα και τώρα επιμένουν στην υποβάθμιση του Περιφερειακού Συμβουλίου”