Tέλη Ιουνίου του 2019 θα παρουσιαστεί η προμελέτη του έργου “κατασκευής του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής” από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Πιάνο Ρέτζιο.

Η κατασκευή του νέου νοσοκομείου θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2021 και θα ολοκληρωθεί τέλη του 2024. Αυτό ανακοινώθηκε χθες το βράδυ από τους εκπροσώπους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κατα την διάρκεια παρουσίασης του έργου και ανοιχτής συζήτησης με όλους τους επίσημους φορείς της περιοχής, καθώς και μελών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου.(Ρεπορτάζ Αμαλία Γαρυφαλλίδου ΕΡΤ Κομοτηνής).

Την πλήρη ικανοποίησή του και τις ευχαριστίες του εξέφρασε ο υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Δημήτρης Χαρίτου, με γραπτή δήλωσή του.
Σύμφωνα με αυτή,
«Μόνο αισθήματα ικανοποίησης και ελπίδας μπορεί να νοιώσει κανείς από τη σημερινή παρουσίαση της πορείας υλοποίησης του έργου της ανέγερσης του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής.
Όλα βεβαιώνουν ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο.Με σταθερά βήματα ξεκίνησε, υλοποιείται και σήμερα πλέον παίρνει σάρκα και οστά, ένα έργο, που αποτέλεσε όραμα και αίτημα δεκαετιών για τον τόπο μας.
Θέλω για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσω δημόσια το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που χάριν της δικής του δωρεάς, θα έχουμε σε πολύ λίγα χρόνια ένα από τα πιο σύγχρονα δημόσια Νοσοκομεία.
Ιδιαίτερα θέλω να συγχαρώ τη σημερινή κυβέρνηση- και προσωπικά τον πρωθυπουργό- για την απόφασή του να επιλεγεί η Κομοτηνή για την ανέγερση νέου Νοσοκομείου, από την μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος στο χώρο της Yγείας Νέου Νοσοκομείου, του οποίου την ανέγερση πολλοί στο πρόσφατο παρελθόν εξήγγειλαν, αλλά δεν πραγματοποίησαν.
Άλλωστε, το έμπρακτο ενδιαφέρον της σημερινής κυβέρνησης στο χώρο της υγείας, αποτυπώνεται στην ουσιαστική βελτίωση της κατάστασης στο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Την σημαντική ενίσχυσή του με ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση κρίσιμων μονάδων για τη λειτουργία του, καθώς και του εξοπλισμού του.
Όλα αυτά, μαζί με την ίδρυση των δύο ΤΟΜΥ, την ενίσχυση των Κ.Υ σε Ιασμο και Σάπες, αποτελούν τα εχέγγυα ότι πράγματι , για τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, η δημόσια υγεία θασυνεχίσει να αποτελεί βασική της προτεραιότητα. Σ΄αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια για τη χώρα και τον τόπο μας,είμαι έτοιμος να προχωρήσουμε μαζί για να έχουμε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στις 7 του Ιούλη!», αναφέρει στην δήλωσή του καταλήγοντας ο κ. Χαρίτου.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΡωσία: Εκατοντάδες συλλήψεις σε διαδήλωση συμπαράστασης στον ακτιβιστή Ι. Γκολουνόφ
Επόμενο άρθροΚαλαμάτα: Eκδηλώσεις για τα Παιδικά Χωριά SOS