Το FBI έκανε επιδρομή στο εργαστήριο Huawei στο Σαν Ντιέγκο και έστησε επιχείρηση παρακολούθησης στο CES στο Λας Βέγκας τον Ιανουάριο στο πλαίσιο μιας τρίτης έρευνας σχετικά με τον κατασκευαστή smartphone, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg Businessweek.

 

Την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απήθυνε κατηγορίες στην Huawei και την επικεφαλής οικονομικών της, Meng Wanzhou, για φερόμενη παραβίαση των κυρώσεων κατά του Ιράν. Επίσης, κατηγόρησε την Huawei για φερόμενη εμπορική κλοπή από την T-Mobile. Η πρόσφατη τρίτη έρευνα αφορά επίσης τα εμπορικά μυστικά, αλλά φέρει το πρόσθετο βάρος των ομοσπονδιακών κανονισμών γύρω από τις τεχνολογίες που έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν στην εθνική άμυνα.

 

Το Businessweek ανέφερε ότι τα στελέχη μιας εταιρείας ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, της Akhan Semiconductor, βοήθησαν την έρευνα του FBI για το αν η Huawei επιχείρησε να κλέψει την τεχνολογία γυαλιών smartphone της Akhan, η οποία λέει ότι είναι ανθεκτική στις γρατζουνιές και είναι πρακτικά άθραυστη. Το γυαλί Akahn, που ονομάζεται Miraj, διαθέτει ένα στρώμα τεχνητού διαμαντιού που θα μπορούσε επίσης να έχει συνέπειες για την αμυντική τεχνολογία.

 

Τα στελέχη ενημερώθηκαν για την επιδρομή στο εργαστήριο του κινεζικού γίγαντα, η οποία έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα, και φορούσαν καλώδια σε μια συνάντηση με στελέχη της Huawei κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου CES τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Businessweek.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροXρυσός, το ασφαλέστερο καταφύγιο
Επόμενο άρθροΜνημόνιο συνεργασίας ΕΛΔΟ με τον Μεξικάνικο Διαστημικό Οργανισμό