Πολύ μεγάλη νίκη με 3-2 πέτυχε ο Παναιτωλικός στο Πανθεσσαλικό Στάδιο επί του γηπεδούχου Βόλου και μάλιστα με ανατροπή, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 20ής αγωνιστικής της Super League.

Ο Βόλος άνοιξε το σκορ στο 18΄με τον Μίκαελ Τσιρίνος που εκμεταλλεύτηκε ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα Στεργιάκη σε σουτ του Ντέλετιτς κι από κοντά έγραψε το 1-0.

Μετά το 30΄ο Παναιτωλικός πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 39΄ισοφάρισε. Από το γύρισμα του Μόρσεϊ στο ύψος του πέναλτι, ο Σενγκέλια έπιασε ωραίο σουτ στην κίνηση κι έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Κλέιμαν για το 1-1.

Στο 58′ ο Στεργιάκης έριξε κάτω τον Οζέγκοβιτς στη μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής Τσέτσιλας υπέδειξε το αδιαμφισβήτητο πέναλτι. Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού, όμως, απόκρουσε το σουτ του Μπαριέντος και το σκορ δεν άλλαξε.

Στο 66΄η ομάδα του Αγρινίου κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ντέλετιτς στον Χατζηθεοδωρίδη. Ο Ζοάο Πέδρο ήταν εύστοχος κι έδωσε το προβάδισμα στον Παναιτωλικό με 2-1.

Στο 73′ μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Σενγκέλια, ο Μαλής πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας του Βόλου και με προβολή νίκησε τον Κλέ’ι’μαν κάνοντας το 3-1 για τον Παναιτωλικό.
Ο Βόλος κατάφερε να μειώσει στο τελικό 3-2, στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μεθκίδα.
Ο Βόλος και στο παιχνίδι αυτό έδειξε τεράστιες αδυναμίες και ιδιαίτερα στο θέμα του ελέγχου στο ματς, κάτι που του στοιχίζει το συνεχές χάσιμο εδάφους στην προσπάθειά του να παραμείνει στην πρώτη εξάδα που οδηγεί στα play offs. Φαίνεται η αποδυνάμωσή του, ιδιαίτερα μετά τις μεταγραφές των Φαν Φέερτ και Πάολο Φερνάντες στην ΑΕΚ.
Οι συνθέσεις:

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Λούνα (82΄ Σι), Μπαριέντος, Μεταξάς (13΄ Γκάτζι), Πιρές (74΄ Μεθκίδα), Ντέλετιτς (74΄ Κούτσιας), Τσιρίνος (82΄ Καρτάλης), Οζέγκοβιτς

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στεργιάκης, Λιάβας, Μαλής, Λάρσον (46΄ Χατζηθεοδωρίδης), Μάρτενσον, Χουχούμης, Ντίας, Μόρσεϊ (90΄ Τσιγγάρας), Κολοβός (79΄ Ντουάρτε), Σενγκέλια (85΄ Ξενιτίδης), Πέδρο (85΄ Μπουζούκης)

Νίκος   Βητσόπουλος
Προηγούμενο άρθροΧιόνια: Στα… λευκά σχεδόν το 12% της ηπειρωτικής χώρας
Επόμενο άρθροΟ Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από το Αργος, 30-17 τον Διομήδη