Το κρίσιμο σημείο για να τεθεί η υποψία της διάγνωσης λοίμωξης από τον κοροναϊό, είναι το ταξίδι στην Κίνα και συγκεκριμένα στην πόλη Γουχάν, επεσήμανε στην εκπομπή της ΕΡΤ και στην εκπομπή «Από τις Έξι…», η Ελένη Μαλτέζου, παιδίατρος, λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας). Όπως επεσήμανε η κα Μαλτέζου, μπορεί τα συμπτώματα της λοίμωξης να είναι εκείνα της κοινής γρίπης όπως πυρετός, βήχας αναπνευστική δυσχέρεια, αλλά όπως τόνισε: «Δεν έχουμε την πλήρη κλινική εικόνα του τι μπορεί να προκαλέσει αυτός ο ιός. Μπορεί να προκαλεί και ασυμπτωματικές λοιμώξεις.»

Πως προετοιμάζεται ο ΕΟΔΥ

Όπως ενημέρωσε η κα Μαλτέζου, παρότι δεν «έχει φτάσει» στη χώρα μας ο κοροναϊός:

  • Έχουν ενημερωθεί οι ταξιδιώτες που πάνε στην Κίνα, τόσο για το πώς πρέπει να  προφυλαχτούν  εκεί, αλλά και τι πρέπει να κάνουν όταν επιστρέψουν στην Ελλάδα, σε περίπτωση που εμφανίσουν κάποιο σύμπτωμα.
  • Έχουν σταλεί οδηγίες σε όλα τα κέντρα Υγείας και νοσοκομεία της χώρας, όταν υποψιαστούν ένα κρούσμα, αμέσως να εφαρμόσουν τα απαραίτητα μέτρα και να το δηλώσουν στις αρμόδιες αρχές της χώρας
  • Έχουν ενημερωθεί αεροδρόμια και νοσοκομεία να είναι σε επιφυλακή για ύποπτα συμπτώματα σε άτομα που έχουν ταξιδέψει τις τελευταίες 14 μέρες στην Κίνα.

Πηγή: ΕΡΤ

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠαραχώρηση 38 κλινών ΜΕΘ στο ΕΚΑΒ από ιδιωτικές κλινικές, μετά από συμφωνία με το Υπ. Υγείας
Επόμενο άρθροΣτην Ολομέλεια ο νέος εκλογικός νόμος