Eπιατολή με αποδέκτες το σύνολο του πολιτικού κόσμου και με περιεχόμενο τα αιτήματα του αναπηρικού κινήματος, μπροστά στην κάλπη των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία: «Στην επιστολή αναφέρεται ότι το αναπηρικό κίνημα ζητά την προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία από την Πολιτεία, που χτυπήθηκε όσο καμιά άλλη ευάλωτη ομάδα κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης αλλά και πριν από αυτήν.

Ψηλά στην ατζέντα της ΕΣΑμεΑ βρίσκεται ολοκληρωμένο σχέδιο για ένα Εθνικό Πρόγραμμα για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους και την άρση όλων των μορφών διάκρισης σε βάρος τους. Το Εθνικό Πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο άξονες:

v Θεσμική θωράκιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στη βάση της δικαιωματικής προσέγγισης

v Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και κοινωνικής προστασίας των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους

Η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι απευθύνεται σε ολόκληρο τον δημοκρατικό πολιτικό κόσμο, σύμφωνα με το πιστεύω της «η Αναπηρία δεν έχει ούτε χρώμα ούτε κόμμα».

Τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους καλούν κάθε δημοκρατικό πολιτικό κόμμα σε δράση».

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚρήτη: Σκότωσε τον αδελφό του μετά από λογομαχία
Επόμενο άρθροΣ.Αναγνωστοπούλου: Αποδεικνύεται περίτρανα η υποκρισία με την επιστολή Καραμανλή (audio)