«Η οικονομία είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση, η κυβέρνηση έχει αλλεργία σε κάθε τι δημόσιο και οδηγεί με την αποτυχία της τα μεσαία στρώματα σε μια νέα φτωχοποίηση», επεσήμανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Οικονομικών μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Με τούτα και μ’ εκείνα».

Αναφερόμενος στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης εξέφρασε τον προβληματισμό του αναφορικά με τα οφέλη που θα αποκομίσουμε καθώς επισήμανε ότι « η κυβέρνηση προσανατολίζεται να κατευθύνει τα ευρωπαϊκά κεφάλαια σε μεγάλα οικονομικά funds, αγνοώντας τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας η οποία οδηγείται σε εποχές που πιστεύαμε ότι τις έχουμε αφήσει πίσω μας».

Σε ότι αφορά τα επεισόδια που έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να οδηγήσει τη χώρα σταδιακά σε μια πορεία ορμπανοποίησης, με την περιστολή ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών» και άσκησε κριτική στην τακτική βουλευτών και στελεχών της ΝΔ, που όπως είπε, θυμίζουν «άλλες εποχές».

Σε ότι αφορά την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ήταν ξεκάθαρος «παρά τα αντικειμενικά λόγω πανδημίας προβλήματα, υποδεχθήκαμε πολίτες από το Κέντρο, το ΠΑΣΟΚ αλλά και άλλους που είχαν απομακρυνθεί από εμάς» είπε.

Τέλος εξέφρασε την άποψη ότι ο πρωθυπουργός «αναζητά παράθυρο ευκαιρίας για εκλογές το φθινόπωρο».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠανελλαδικές εξετάσεις: Παράταση προθεσμίας για αιτήσεις υποψηφίων
Επόμενο άρθροΆγιαξ-Ρόμα στους «8» του Europa League