Θερμή η υποδοχή του Αλέξη Τσίπρα από τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζόρα Ζάεφ στο Προεδρικό Μέγαρο των Σκοπίων.

 

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων είχε θερμή χειραψία με τον Αλέξη Τσίπρα μπροστά στους φωτογράφους ενώ κάποια στιγμή σήκωσε και το δεξί του χέρι και έκανε το σήμα της νίκης.

 

Το  θερμό κλίμα ανάμεσα σε Τσίπρα-Ζάεφ επισφράγισε η κίνηση του πρωθυπουργού των Σκοπίων να βγάλει δύο selfies με τον Έλληνα ομόλογό του ο οποίος ανταποκρίθηκε με χαμόγελο στην πρόσκλησή του αυτή.

 

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε «η Συμφωνία των Πρεσπών ενέπνευσε πολύ κόσμο που αναγνώρισε ότι είναι εφικτό να λύνεις διεθνείς διαφορές με αμοιβαίο σεβασμό».

 

Από την πλευρά του ο Ζόραν Ζάεφ σε δική του ανάρτηση μετά την υποδοχή του Έλληνα πρωθυπουργού έγραψε ότι «υποδέχθηκα τον φίλο Αλέξη Τσίπρα. Ο πρώτος πρωθυπουργός που επισκέπτεται τη Βόρεια Μακεδονία. Αληθινά ιστορική ημέρα».

 

Μέτα την υποδοχή Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ είχαν κατ΄ιδίαν συνάντηση ενώ ακολούθησαν παράλληλες υπουργικές συναντήσεις μετά τις οποίες υπεγράφησαν συμφωνίες ανάμεσα σε υπουργούς των δύο κυβερνήσεων.

 

Ζάεφ: Γράφουμε ιστορία

 

«Γράφουμε συνεχώς ιστορία», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ στις δηλώσεις που ακολούθησαν τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Φιλοξενούμε την πολυάριθμη αντιπροσωπεία από την Ελλάδα η οποία αποτελεί ιστορικό ορόσημο καθώς αφήνουμε πίσω το παρελθόν και προσπαθούμε να αναπληρώσουμε τον χαμένο χρόνο και τις χαμένες ευκαιρίες.

 

«Οι δυο λαοί έδειξαν την Ευρώπη και τον κόσμο ότι με θαρραλέες αποφάσεις όλα είναι πιθανά», συνέχισε.

 

Προσέθεσε ότι υπογράφηκε το σχέδιο δράσης για όλες τις δραστηριότητες που συμφωνήθηκαν μεταξύ των υπουργών. Θα δημιουργηθεί Ειδική Επιτροπή για την χρήση της ορολογίας και των εμπορικών σημάτων, ενώ συμφωνήθηκε συνεργασία σε επίπεδο Αμύνης. Παράλληλα θα δημιουργηθεί νέο διασυνοριακό σημείο διέλευσης μεταξύ των δυο χωρών.

 

Ο πρωθυπουργός της Βορείου Μακεδονίας εκτίμησε ότι με το Επιχειρηματικό Φόρουμ δημιουργούνται εξαιρετικές ευκαιρίες για συνεργασία. Το δε Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας έχει στόχο να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων.

 

Χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «φίλο», τόσο του ιδίου όσο και του λαού της Βορείου Μακεδονίας.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Marathon VC «ρίχνει» 1,2 εκατ. ευρώ στην Hack The Box
Επόμενο άρθροΞανά υπερπτήσεις από τουρκικά μαχητικά