Το περιστατικό στη Ζάκυνθο έρχεται να υπογραμμίσει τις ελλείψεις σε βασικές υποδομές

Η άμεση και ψύχραιμη αντίδραση των εργατών καθαριότητας όταν αντιλήφθηκαν ότι έβγαινε καπνός από τον κάδο του απορριμματοφόρου στο οποίο επέβαιναν, αποδείχτηκε σωτήρια τόσο για τους ίδιους όσο και για το όχημα.

Οι υπάλληλοι της καθαριότητας του Δήμου Ζακύνθου εκτελούσαν δρομολόγιο αποκομιδής απορριμμάτων όταν αντιλήφθηκαν ότι τα σκουπίδια στο όχημα είχαν πιάσει φωτιά. Ο οδηγός σταμάτησε το όχημα ενώ οι συνάδελφοί του βρήκαν ένα λάστιχο από παρακείμενο σπίτι και προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά με νερό.

Χωρίς πυροσβεστήρα και χωρίς φαρμακεία τα απορριμματοφόρα

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ το απορριμματοφόρο δεν διέθετε πυροσβεστήρα, όπως προβλέπεται ρητά από τον νόμο. Στη συνέχει αναγκάστηκαν να αδειάσουν τα σκουπίδια στην άκρη του δρόμου, προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά στο όχημα. Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του Δήμου Ζακύνθου καταγγέλλει ότι οι ελλείψεις αυτές που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραίες δεν είναι ένα καινούριο φαινόμενο. Αντιθέτως όπως αναφέρει τα απορριμματοφόρα με τα οποία οι εργαζόμενοι καλούνται να κάνουν την αποκομιδή δεν έχουν ούτε πυροσβεστήρες ούτε καν φαρμακεία εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟΠΕΚΕΠΕ: Απογραφή ζωικού κεφαλαίου για πληρωμή αγροτικών μέτρων -Οι προθεσμίες
Επόμενο άρθροΚεραμέως: Οι Έλληνες φοιτητές μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα στο Yale με χαμηλά ή καθόλου δίδακτρα