Άμεση ήταν η αντίδραση της προέδρου της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτή Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττας Μ. Μακρή σε επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, που εδρεύει στον Βόλο, για την αναζήτηση χρηματοδότησης-χορηγίας-δωρεάς προκειμένου να επισπευσθεί η μεταστέγαση της Μονάδας  Μεσογειακής Αναιμίας  σε χώρο, ασφαλή και λειτουργικό, που θα  ανακαινισθεί,  στον 2ο όροφο του παλαιού κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «Αχιλλοπούλειο».  Η κ. Μακρή παρενέβη, διά της κοινοβουλευτικής οδού, με την κατάθεση αναφοράς, σήμερα, Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020, προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια.

Συγκεκριμένα, από το 2019, η διοίκηση του Γ.Ν.Α. Βόλου είχε αποφασίσει τη μετακίνηση, στο παλαιό κτίριο του Νοσοκομείου, της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας, η οποία, μέχρι τότε, γειτνίαζε με την  Β’ Παθολογική Κλινική, δεδομένου ότι η τελευταία θα έπρεπε να επεκταθεί, ανάγκη που μεγιστοποιήθηκε με την εμφάνιση της υγειονομικής κρίσης. Πράγματι και προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες επέκτασης της Β’ Παθολογικής, η μονάδα φιλοξενήθηκε, κατά την έξαρση της πανδημίας, σε χώρους των εξωτερικών ιατρείων της γυναικολογικής κλινικής για να είναι ασφαλής και απομονωμένη από το υπόλοιπο νοσοκομείο. Όμως, με την επαναλειτουργία των εξωτερικών ιατρείων και, συνεπώς, και αυτών της γυναικολογικής κλινικής, η ανάγκη επίσπευσης και ολοκλήρωσης των εργασιών ανακαίνισης στον 2ο όροφο του παλαιού κτιρίου για τη μεταστέγαση της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας γίνεται περισσότερο άμεση και επιβεβλημένη παρά ποτέ. Για την τάχιστη υλοποίηση των οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών για τη διαμόρφωση του χώρου εκτιμάται ότι το κόστος θα ανέλθει σε περίπου 52.000 Ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, μετά από έρευνα αγοράς που διενεργήθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του νοσοκομείου και, πλέον, αναζητούνται πηγές χρηματοδότησης μέρους ή του συνόλου του ποσού, καθώς και χορηγίες ή/και δωρεές.

 

Η κ. Μακρή, αντιλαμβανόμενη τους ασφυκτικούς χρόνους αλλά και την εξαιρετικά μεγάλη αναγκαιότητα για την άμεση μετακίνηση της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας από τα εξωτερικά ιατρεία της γυναικολογικής κλινικής σε ασφαλή χώρο του παλαιού κτιρίου του νοσοκομείου και, ταυτόχρονα, έχουσα ιδιαίτερη ευαισθησία σε τέτοιου είδους θέματα ως πρώην Υφυπουργός Υγείας, ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό, ο οποίος, επίσης, έχει αποδείξει, πολλάκις, την αποτελεσματικότητά του σε παρόμοια ζητήματα, να μεριμνήσει για την τάχιστη εύρεση πόρων και την επίσπευση των διαδικασιών μεταστέγασης της συγκεκριμένης Μονάδας.

 

 

 

.

 

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Τι προβλέπει έκθεση του ΑΠΘ για τον Αύγουστο
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Μπέου – Μενδώνη