Ζέττα Μ. Μακρή, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών: «Η έως σήμερα συναινετική και συνεργατική διάθεση των μελών της Επιτροπής απαρέγκλιτη προϋπόθεση για την ουσιαστική επίλυση ζητημάτων της ελληνικής περιφέρειας»

 

Με το βλέμμα κυριολεκτικά στραμμένο στις ραγδαίες τεχνολογικά εξελίξεις, οι οποίες κατακλύζουν την όλο και πιο παγκοσμιοποιημένη οικονομία, καθώς και στην καινοτομία, με ειδικότερη εστίαση στην απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος των περιφερειών της χώρας εντός και εκτός εθνικών συνόρων, επιδιώκει η Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής και να δράσει συμβουλευτικά στο νομοθετικό έργο του Κοινοβουλίου.

Στη συνεδρίαση της εν λόγω Επιτροπής, που έλαβε χώρα, σήμερα, Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019, η Πρόεδρος της, κ. Ζέττα Μ Μακρή, Βουλευτής Μαγνησίας, έκανε έναν σύντομο απολογισμό των εργασιών της Επιτροπής από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως σήμερα αλλά και διεξοδικό προγραμματισμό  των εργασιών αυτής με την έλευση του νέου έτους.

Συγκεκριμένα, η κ. Μακρή, αφού επεσήμανε την έως τώρα συναινετική και συνεργατική διάθεση των μελών της Επιτροπής Περιφερειών, η οποία αποτελεί πραγματικά απαρέγκλιτη προϋπόθεση για την ουσιαστική επίλυση ζητημάτων της ελληνικής κοινωνίας, εξήρε το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας τόσο των προσκεκλημένων όσο και των ίδιων των μελών της Επιτροπής. Η Επιτροπή, επί τρεις μήνες, διερεύνησε επιτυχώς ζητήματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ενημερώθηκε για τα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ περιόδου 2014-2021 και της επόμενης περιόδου 2021 – 2027, ενώ ανέδειξε θέματα που άπτονται των ευφυών και καινοτόμων δράσεων, όπως οι έξυπνες πόλεις και η ακριβής γεωργία.

Η κ. Μακρή, πρότεινε, με το νέο έτος, οι εργασίες της Επιτροπής να επικεντρωθούν, μεταξύ άλλων, στα «έξυπνα λιμάνια», στην κυκλική οικονομία με έμφαση στη διαχείριση απορριμμάτων και αποβλήτων, στις «έξυπνες μεταφορές» εντός των «έξυπνων» πόλεων, στη χρήση της ηλεκτρονικής υγείας καθώς και στις ανανεώσιμές πηγές ενέργειας και στη γεωθερμία. Δεδομένης της διακομματικής σύνθεσης της Επιτροπής, οι προτάσεις των υπολοίπων μελών, κινήθηκαν στο ίδιο πνεύμα ενώ από την κ. Μακρή τονίστηκε,  η έναρξη συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας με την αντίστοιχη Επιτροπή Περιφερειών της Ε.Ε., προκειμένου να υπάρχει συνέργεια στη χάραξη στρατηγικής και πολιτικών από την ΕΕ και αντίστροφα.

Προηγούμενο άρθροΘαύμα….. θαύμα Στην Λάρισα έγινε πάρκινγκ κάτω από πλατεία στο Βόλο, όχι
Επόμενο άρθροΤο σύννεφο της ΑΓΕΤ ξανάρθε