Μοιράσου το άρθρο:

Περίπου 2.800 επιπλέον νέους φοιτητές θα υποδεχθεί την ερχόμενη ακαδημαϊκη χρονιά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στα 17 νέα τμήματα που θα αρχίσουν να λειτουργούν από τον Σεπτέμβριο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συνένωσης του Π.Θ. με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Το δε, άθροισμα των φοιτητών του Π.Θ. και των πρώην ΤΕΙ, ανέρχεται πλέον σε 46.000 εγγεγραμμένους φοιτητές.

Σχολιάζοντας τη διαδικασία συνένωσης των τριών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσία του υπουργού Παιδείας, στη Γεωπονική Σχολή, ο πρύτανης του Π.Θ, Ζήσης Μαμούρης δήλωσε:

«Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από τη πρόοδο της προσπάθειας αυτής, τα πράγματα έχουν τρέξει με πάρα πολύ γοργούς ρυθμούς, προβλήματα που υπήρξαν και ήταν λογικό να υπάρχουν στο εγχείρημα της συνένωσης, αρχίζουν και εκλείπουν, οι συνάδελφοι των πρώην ΤΕΙ βρίσκονται σε θέσεις που βοηθούν να συνεχίσουν την καριέρα τους στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας».

Σύμφωνα με τον πρύτανη, τα οικονομικά των τριών ιδρυμάτων ενοποιούνται και αρχίζει να γίνεται μια ορθολογική διαχείριση. Ο ίδιος τόνισε ότι το Π.Θ. έχει να προσφέρει τα πάντα, από γνωστικά αντικείμενα, με 35 τμήματα, με ένα μεγάλο ερευνητικό κέντρο με 15 ερευνητές και διετή προγράμματα σπουδών, που θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβρη.

Κ. Αγοραστός: «Το Π.Θ. χρειάζεται ενίσχυση»
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός σε δήλωσή του τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο χρειάζεται ενίσχυση, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, αλλά και προσανατολισμό και σχεδιασμό που να μην αλλάζει.
Σύμφωνα με τον ίδιο το ότι δημιουργήθηκε ένα μεγάλο ίδρυμα είναι ευχάριστο, όμως το ότι είναι αβέβαιη η χρηματοδότηση δημιουργεί προβλήματα, παρά τις προσπάθειες των καθηγητών και των φοιτητών.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤραγωδία χωρίς τέλος-Δύο μικρά παιδιά μεταξύ των επτά νεκρών του ναυαγίου
Επόμενο άρθροΠαράσταση διαμαρτυρίας κατά την έλευση του υπουργού Παιδείας στη Γεωπονική Σχολή