Αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας ζητά ο πολιτικός φορέας «Ουράνιο Τόξο», σύμφωνα με τον ιδρυτή του, Παύλο Βοσκόπουλο, στον  απόηχο του δημοσιεύματος του BBC  που κάνει λόγο για ύπαρξη καταπιεσμένης «εθνικής μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα. 

«Βεβαίως» ζητάμε αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας ότι είναι δείγμα δημοκρατίας σε μια πολιτισμένη χώρα.

 

«Η πραγματικότητα είναι αυτή που έχετε μπροστά τα μάτια σας. Μιλάτε με έναν άνθρωπο που είναι μέλος της σύγχρονης μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Το κακό είναι ότι σ΄ αυτό το ζήτημα έχει εκπαιδευτεί, ειδικά τις τελευταίες δύο – τρεις δεκαετίες ο μέσος Έλληνας και ως ένα βαθμό βλέπουμε γιατί υπάρχουν αυτές οι ακραίες αντιδράσεις», ανέφερε ο κ. Βοσκόπουλος. 

 

«Πώς είναι δυνατόν μία πολιτισμένη χώρα να μην δέχεται τη διαφορετικότητα και να μην αναγνωρίζει μειονότητες στο έδαφός της;], διερωτήθηκε.

 

Θετική ήταν η απάντηση του κ. Βοσκόπουλου όσον αφορά στην ύπαρξη «μακεδονικής» γλώσσας. «Είναι η σύγχρονη μακεδονική γλώσσα. Μιλάμε για σύγχρονες μορφές γλωσσικής

έκφρασης», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η γλώσσα δεν έχει καμία σχέση με τον Μ. Αλέξανδρο, «όπως βέβαια οι σύγχρονοι πολίτες δεν έχουνε άμεση σχέση με τον Σωκράτη και τον Περικλή».

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ στεναγμός του κ. Τσίπρα προ της ήττας του ακούγεται παντού
Επόμενο άρθροH Mini Raxevsky Α.Ε προχωρά σε επενδύσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό