Μοιράσου το άρθρο:

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Σάμου ζητά να αποσυρθεί η αγωγή που κατατέθηκε εναντίον της εκπαιδευτικού και δηλώνει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη στο πρόσωπό της.

Η ανακοίνωση αναφέρει :

“Η κατάθεση αγωγής από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Άνω Βαθέως εναντίον δασκάλας που υπερασπίστηκε το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση ήρθε σαν κεραυνός στην μικρή μας κοινωνία. Παρ’ ότι όλο το προηγούμενο διάστημα είχε δώσει δείγματα γραφής με τη στάση του, που συζητήθηκαν σε όλο το πανελλήνιο με όχι ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια, κανείς δεν περίμενε ότι θα έφθανε μέχρι εκεί και ακόμα παραπέρα, καθώς με την αγωγή ζητάει και αποζημίωση 50.000€ από την δασκάλα.

 

    Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου θεωρεί αδιανόητη την ενέργεια αυτή, την καταδικάζει και την καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους του νομού μας.

Πιστεύει ότι η ενέργεια αυτή ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για να διώκεται και ποινικοποιείται η αντίθετη άποψη.

 

Στόχο έχει να τρομοκρατήσει όχι μόνο την συγκεκριμένη συναδέλφισσα, αλλά κάθε αγωνιστή και όλο το μαζικό κίνημα που βρίσκεται στο πλευρό της και αγωνίζεται για να μπορέσουν όλα τα παιδιά – θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων – να πάνε στο σχολείο και να μορφωθούν.

 

Υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση ανεξαρτήτως εθνικότητας, χρώματος, θρησκείας, γλώσσας και οτιδήποτε άλλο μπορεί να τα ξεχωρίζει.

 

Στο σχολείο αυτό οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει ανεπηρέαστα να τελούν το λειτούργημά τους με γνώμονα το συμφέρον και τα δικαιώματα όλων των παιδιών.

 

    Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους, όλους τους μαζικούς φορείς της Σάμου και όλο των λαό των νησιών μας να καταδικάσει την ενέργεια αυτή και ν’ απαιτήσει με κάθε τρόπο την διακοπή της.

 

    Εκφράζουμε την συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στην συναδέλφισσα που δεν είναι μόνη της σ’ αυτόν τον κοινό αγώνα και

 

Ζητάμε να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η αγωγή”

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠαρουσίασαν τον μυθολογικό ουρανό της Σάμου
Επόμενο άρθροΎστατη προσπάθεια για το Μουσικό – Συνάντηση φορέων την Πέμπτη