Ομιλία του Προέδρου της ΝΔ στη Βουλή κατά την συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση

 

Για μια κυβέρνηση κουρελού που δεν έχει την λαϊκή νομιμοποίηση μίλησε ο Πρόεδρος της ΝΔ, κατά την έναρξη της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση, μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβερνητική συμμαχία.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την θέση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας ότι δεν θα κυρώσει μια τέτοια συμφωνία, ενώ ζήτησε από τον πρωθυπουργό την άμεση προσφυγή στις κάλπες προκειμένου οι πολίτες να δηλώσουν εάν επιθυμούν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στην γειτονική χώρα.

 

Ειδικότερα κατά τον πρώτο γύρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε ηχηρές απαντήσεις στον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας: 

 

«Στην πραγματικότητα πρόκειται για την τελευταία παράσταση αυτής της κυβέρνησης. Στόχος τους είναι να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, λίγους μήνες ακόμη εξουσίας. Είναι μια παράσταση που έστησαν από κοινού Τσίπρας και Καμμένος. Ζούμε έναν τραγέλαφο που ξευτελίζει την πολιτική ζωή και ζημιώνει την χώρα. Ανακοίνωσαν έναν ψεύτικο διαζύγιο, ενώ παραμένουν συνέταιροι. Ο κ. Καμμένος, δανείζει δύο βουλευτές του για να στηριχθεί ο κ. Τσίπρας, τους οποίους δεν διαγράφει για να παραμένει ζωντανή η ΚΟ των ΑΝΕΛ.

 

Η φαρσοκομωδία όμως των ελιγμών χρειάζεται και κομπάρσους. Είναι οι βουλευτές που αλλιώς ήρθαν σ’ αυτή τη βουλή. Αλλιώς έδρασαν κι αλλιώς θα καταλήξουν. Πρόθυμοι να γίνουν δεκανίκια μιας κυβέρνησης κουρελού».

 

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την θέση του ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, δεν χώρισαν, απλά συγχωνεύτηκαν, σημειώνοντας ότι : «Διάφορα πολιτικά ναυάγια τρέχουν πίσω από τον κ. Τσίπα για λίγους μήνες εξουσίας».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΈως 25 Ιανουαρίου οι δηλώσεις «πόθεν έσχες»
Επόμενο άρθροΣε συνεννόηση με τα υπουργεία για εξόφληση των τευτλοπαραγωγών